X
≈

Otroci na poroki

≈
Kako poskrbeti za naše male goste na poroki? Naj se na zabavajo tudi oni!
Ker se odločamo za poroke vedno kasneje v svojem življenju, je pričakovano, da bomo na dogodku obkroženi tudi z otroki. Z nekaj preprostimi nasveti, kako poskrbeti za te male goste, smo vam na pomoč priskočili tudi mi.

Ko začnete s pisanjem seznama gostov, morate seveda računati tudi na najmlajše povabljene. Marsikdo si bo brez težav uredil varuško in na poroko odšel brez otrok, spet drugi bodo morda celo užaljeni, če na poroko ne boste povabili tudi njihovih najmlajših. Res, da je to vaš dan, vendar če želite biti obkroženi s svojimi ljubljenimi, lahko tudi otroke aktivno vključite v celotno dogajanje.

Nošenje blazinice za prstane, potresanje cvetja, spuščanje milnih mehurčkov ali balonov …
To je le nekaj nalog, pri katerih lahko v svoj poročni dan vključite tudi najmlajše. 


otroci na poroki 1

Animacija
Če bo na vaši poroki prisotnih veliko otrok, si lahko omislite tudi animatorja, ki bo z zabavnimi igrami poskrbel, da otrokom ne bo dolgčas. Glede na število otrok pa morate sami preceniti, ali boste morda potrebovali dva animatorja. Tudi tu vam svetujemo, da se obrnete na preverjenega ponudnika, ki ima izkušnje, primerne pripomočke in igrala. Z njim pa se lahko dogovorite tudi za dodatne dejavnosti (klovn, čarodej, oblikovanje balonov …).
Lokacija
Otroke pa morate upoštevati že pri izbiri lokacije za nadaljnje slavje. Pri tem morate biti pozorni, da je dovolj oddaljena od cest, rek, potokov … Poglejte, koliko igral na prostem ima izbrano gostišče ali hotel na voljo, sicer si lahko omislite tudi napihljiva igrala, ki so vedno pravi hit. 
Otroški kotiček
V primeru slabega vremena boste morali rešitev iskati znotraj prostorov, zato je ob takšnih dogodkih vedno pametno imeti otroški kotiček, ki naj bo prilagojen starosti malčkov. Najmlajši se bodo najhitreje zamotili z različnimi kockami, knjigami, vozili, punčkami … Malce starejšim lahko pripravite prazne liste, barvice, voščenke in zabavne igre (človek ne jezi se, spomin, puzzle …).
Samostojna miza
Če so otroci že dovolj veliki in približno enakih let, jih lahko posedete za isto mizo. Na mizi jih lahko čakajo posebne vrečke presenečenja, ki ste jih pripravili posebej zanje. Vanje lahko spravite blokec, barvice in kakšen sladek priboljšek.

darilo za otroke na poroki

Otroški klub
Zagotovo se soba za spanje sliši veliko boljše, če jo okličemo za otroški klub. Če boste imeli varuško, lahko sobo za počitek izkoristite že prej za gledanje risank, sicer pa bo bolj prav prišla zvečer, ko bodo otroci že utrujeni in pripravljeni za spanje. 
Ples
Otroci zelo radi plešejo in zato jih boste marsikdaj prej videli na plesišču, kot sedeti na stolih. Prav gotovo bodo veseli, če bo vajina skupina zaigrala kakšno, ki bo bolj po njihovem okusu. Račke lahko plešemo vsi, kajne?
Poseben meni
Če se boste odločili za menije, potem goste z otroki povprašajte, kakšno hrano imajo najraje. Najslabše, kar se vam lahko zgodi, je lačen otrok, saj zna biti njegovo razpoloženje precej drugačno. Poleg tega so otroški meniji manjši in cenejši. Svetujemo pa vam, da jim omejite dostop do peciva in sladkarij, saj nihče na poroki ne želi imeti malih hiperaktivnih dirkačev.
Soba
Pozanimajte se ali ima gostišče ali hotel možnost najema posebne sobe, kjer lahko mali gostje v miru strnejo vse vtise dneva.
Darilce
Prav vsak otrok se bo več kot razveselil prikupnega darilca. V majhne vrečke lahko zapakirate voščenke, barvice, pobarvanko, lizike... Drobne pozornosti, ki jih lahko prilagodite starosti otrok.

otroci na poroki 2


Otroci prinesejo poroki poseben čar in marsikdaj poskrbijo, da je dan nepozaben tudi zaradi njih ter njihovih prigod.