X
≈

10 stvari, ki jih morate vedeti pred obiskom poročnega salona

≈
Preberite si nekaj pomembnih iztočnic, ki vam bodo v pomoč pri izbiri sanjske poročne obleke.
1. Proračun
Preden se odpravite na lov za sanjsko obleko, je ključnega pomena, da si zastavite zgornjo mejo, ki jo boste odšteli za svojo poročno obleko. Zgodi se namreč, da pridete v salon in ker ne poveste svojega proračuna, vam seveda svetovalka predlaga tudi obleke, ki bodo presegale vašo mejo. Nato se boste zaljubili v prelepo, a za vaš žep predrago obleko in nezadovoljni zapustili salon, saj boste vse nadaljnje obleke primerjali s to. 

2. OK je, če se zaljubite že v prvo
Prve ne pozabiš nikoli, pri poročni obleki še kako drži. In čeprav so neveste velikokrat kar malce razočarane, ko je vsega dogajanja tako hitro konec, vam vseeno svetujemo, da si prihranite čas in energijo ter si preprosto zaupate. 

3. Realna pričakovanja
Drage … Saj vse vemo, da nimamo ravno idealne postave, zato ne smemo biti razočarane, če nam ponudijo večjo konfekcijsko številko. Vsekakor je ključnega pomena, da poznamo svojo postavo! Če imamo namreč velike prsi, nam bodo svetovalke velikokrat ponudile večjo konfekcijsko številko, vendar bodo obleko na koncu vseeno prilagodili vaši postavi. Vse le ni v številkah!

4. Bodite odprte za alternative
Če ste si zgolj na podlagi fotografij zamislili določeno silhueto obleko, vam svetujemo, da ste odprti za vse nasvete, ki vam jih bodo dali strokovnjaki v salonih. Tudi njim je namreč v interesu, da boste na poročni dan videti kar se da dobro in se boste tako tudi počutili. Vsekakor vam priporočamo, da pomerite še kakšno obleko drugačne linije, ki se sicer ni znašla na vašem seznamu. Morda pa vas vaš končni videz povsem preseneti.

5. Kraj poroke
Zelo pomembna informacija, na katero pa neveste velikokrat pozabijo. Še kako je namreč pomembno, ali ste imeli v mislih klasično poroko, morda poroko na plaži, malce bolj aktivno … Od tega je odvisna tudi izbira obleke. Za lahkotne poletne poroke namreč vsekakor priporočamo tudi takšno poročno obleko, in ne morda A-kroja, ki je sicer primernejši za bolj klasično spomladansko poroko.

6. Recite DA in prenehajte gledati za drugimi
Khmmm. V mislih imamo seveda poročno obleko, kaj pa drugega?! Tudi ženina ste že izbrale, pa ste nameravale tik pred poroko gledati za zamenjavo? Šalo na stran, vendar je res pomembno, da ko se odločite za določeno obleko, za njo tudi stojite in ne hodite v druge salone ter ne pomerjate drugih oblek, saj vas bo to kvečjemu zmedlo in vam prineslo nepotrebno slabo voljo. Saloni namreč ob najemu ali nakupu vzamejo tudi aro, ki pa je ne vračajo.

7. Zaupajte svojim instinktom
Še kako je pomembno, da zaupate sebi in ne le ljudem okoli vas. Težava prijateljic in mam, ki jih pripeljete s seboj na pomerjanje, je, da največkrat vsaka izbira obleko zase. Mama takšno, ki bi jo nosila zdaj, prijateljice takšno, kot bi jo imele same na poroki ... Kje pa ste vi? Zaupajte sebi in svojemu notranjemu glasu ter se ne ozirajte na mnenje drugih. 

8. Ne pozabite na dodatke
Ste dodatke šteli v svoj proračun? Velikokrat namreč tančica, bolero, čevlji in tiara še podražijo končni znesek, zato je pomembno, da že prej določite, ali jih boste šteli v proračun za obleko ali ne.

9. Pripravite se na pomerjanje
Zelo pomembno je, da se na pomerjanje primerno pripravite. Začnite z ogledom spletne strani izbranega poročnega salona in na pomerjanje pridite z okvirnim izborom všečnih oblek. S tem boste pomagale svetovalki, da bo pripravila primerne obleke oz. poiskala podobne kroje. Prav tako pa vam svetujemo, da pridete s samostoječim modrčkom, saj bo tako pomerjaje poročnih oblek brez naramnic veliko lažje.

10. Delite svoja pričakovanja in občutke
Če ste na pomerjanje povabili tudi mamo ali prijateljice, jim že pred samim prihodom povejte, kakšno obleko iščete in kakšna so vaša pričakovanja.