X
≈

Manšetni gumbi

≈
Z izbiro pravih manšetnih gumbov, se bo vsaka klasična moška obleka, spremenila v imenitno in edinstveno.
Zdi se, da je prav poročni dan priložnost, ko naj bi moški segali po izbranih poročnih dodatkih, na katerih naj bi tudi podrobnosti pričale o neponovljivosti svečanega trenutka.

Manšetni gumbi so obenem eleganten moški dodatek k svečani srajci in nadomestek običajnih srajčnih gumbov na zapestju srajce - uporabljajo pa se le pri srajcah, ki imajo na rokavu luknje za gumbe, nimajo pa gumbov. Gre za parni dodatek oziroma nakit, saj se manšetnih gumbov ne nosi le na enem rokavu, ampak vedno na obeh.

Manšetne gumbe tradicionalno povezujemo z moško formalno obleko, danes pa so tudi del moške poslovne garderobe. Večinoma se uporabljajo takrat, ko dogodki zahtevajo določeno stopnjo elegance. Sicer je priporočeno, da se srajca pod obleko, ki ima daljši rokav od roke enkrat zavrne nazaj in zapre z manšetnim gumbom, ki se vstavi v luknje gumbnic.

mansetni gumbi1

mansetni gumbi2

Z izbiro pravih manšetnih gumbov, se bo vsaka klasična moška obleka, spremenila v imenitno in edinstveno.

mansetni gumbi2


Začetki in razvoj manšetnih gumbov
Prvi začetki manšetnih gumbov segajo v začetek 16. stoletja. Takrat so jih okrasili z barvnim steklom in tako so poleg uporabne dobili še lepotno funkcijo. Čez čas so začeli uporabljati še druge, žlahtnejše materiale, na njih so tudi vrezovali grbe in začetnice imen. Tako so danes manšetni gumbi kot ostali gumbi v več oblikah, izdelani pa so iz številnih materialov. Lahko so iz različnih umetnih materialov ali pa dragih kovin, celo iz zlata ali srebra. Lahko so klasičnega videza ali nekoliko bolj sproščeni, za vsakdanjo poslovno rabo. Izbirate jih lahko glede na priložnost za katero ste se oblekli, njihova podoba se lahko ujema z vašim poklicem ali življenjskim stilom. Manšetnih gumbov različnih oblik in materialov je toliko, kolikor je različnih okusov.

Manšetni gumbi so poleg modnega dodatka  tudi statusni simbol.
Simbolizirajo moč, premoženje in spoštovanje. Manšetni gumbi iz poldragih kamnov in dragocenih kovin, niso znani le zaradi pregrešno dragih materialov, vendar tudi po naravni moči in sreči, ki jo ti kamni prinašajo. Že od antičnih časov ljudje verjamejo, da so določeni kamni prinašalci sreče, zdravja in energije.

mansetni gumbi5

mansetni gumbi3
mansetni gumbi4
Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Več iz te rubrike

≈
ortoski lesen metuljcek set porocna trgovina2
Leseni metuljčki
Modni dodatek za popoln videz boho ženina.
mansetni gumbi
Manšetni gumbi
Z izbiro pravih manšetnih gumbov, se bo vsaka klasična moška obleka, spremenila v imenitno in edinst...
moska kravata ckraljevsko modra porocna trgovina
Poročne kravate
Moške poročne obleke
Moška poročna moda
Ženini, poskrbite, da bo pogled na vašo poročno opravo resnično paša za oči.