X
≈

Moške poročne obleke

≈
Naj bo bodoči ženin brezbrižen? Ravno nasprotno! Naj v popolni obleki zasije tudi on.

poroka bo moske porocne obleke

Predvsem na poročni dan bi se tudi on rad pokazal v najlepši luči. V pomoč pri izbiri poročnega videza naj vam bo šest naših napotkov.

1. SUKNJIČ Strogi predpisi glede poročne garderobe so bolj ali manj preživeti. Pri izbiri se raje osredotočite na kakovost materialov in izdelave. Če se boste poročili samo civilno, ali v ožjem krogu, je idealen temen blazer (športni suknjič) ali moška obleka v antracitni barvi s tankimi črtami. Za poletne poroke je zelo primeren podaljšan suknjič v svetlih odtenkih. Za poročno slavje v romantičnem okolju gradu se poda tudi frak ali tridelna obleka z ruto. Za „da“ pod palmami izberite lahke materiale. Še vedno boste svečani v beli laneni obleki z usnjenimi japankami. 

Hitri test: sega rokav suknjiča do zapestja? In je rokav srajce nekoliko daljši? Odlično!

poroka bo moske porocne obleke suknjic


2. SRAJCA Ohlapne srajce so pri poročnih odpravah preteklost. Modne in svečane so prilegajoče se ozke linije, a pazite da se vam ne prilega pretesno. Pravo velikost ugotovite preprosto: vzemite meter, si ga ovijte okoli vratu in pustite še za prst prostora. Poročna srajca naj bo nevtralne barve, nikakor si ne zaslužite videz klovna s živimi oranžnimi ali rdečimi toni, … čeprav bo morda vaša izvoljenka imela v takšni barvi kakšen dodatek na obleki ali poročni šopek.
Srajca naj bo bele ali smetanove barve, za barvni dodatek izberite barvo kravate, metuljčka ali telovnika.

poroka bo moske porocne obleke srajca

MANŠETNI GUMBI Za poroko naj si ženin izbere srajco z manšetnimi gumbi, ki jih barvno kombinira z barvo svečane obleke.

mansetni gumbi2


3. KRAVATA Danes si ne moramo predstavljati ženina brez svečane kravate. Zelo elegantna izbira je tridelna obleka s telovnikom in plastronom enake barve in vzorca. Za metuljček se odločite le v primeru, da boste nosili frak. Vzorčaste kravate se najbolj podajo k temnimi oblekami, sicer izpadejo kičasto in preveč vpadljivo. Tudi če imate težave s kravatnim vozlom, kravate ne shranjujte zavezane, ker ne ohrani lepe oblike.

poroka bo moske porocne obleke kravate


4. HLAČE Pri izbiri pravih hlač morate biti pozorni na pravilno dolžino, obseg pasu, gube, pas, barvo, … Širino pasu izmerite na istem mestu, kjer pride pa: merite napeto čez srajco. Pazite, da vam hlače ne bodo preozke. Če imate malo trebuščka, ga enostavno lahko zakrijete s hlačami z naborki v pasu. Če imate raven trebuh izberite hlače brez gub, s pasom približno pet centimetrov pod popkom.

poroka bo moske porocne obleke hlace

5. ČEVLJI Glavno načelo: pri čevljih ne varčujte! Slabo obuvalo se vam hitro maščuje s žulji. Na splošno velja: čevlji morajo biti z obleko usklajeni ali pa v kontrastu. Čevlje kupujte popoldne, ko so noge malo otečene. Na poroki boste hvaležni. Imate veliko nogo? Odrecite se debelim podplatom. Velikost 45 bo videti še večja. Še nasvet: tudi pas se mora ujemati z bravo čevljev. Najlepše je, če je za odtenek temnejši od hlač.

poroka bo moske porocne obleke cevljiporocni cevlji za zenina
Čevlji morajo biti z obleko usklajeni ali v popolnem kontrastu. (foto Wilvorst).

6. VIDEZ Urejena pričeska, negovan obraz ter poroka spadajo skupaj. Lasje morajo biti postriženi kakšen teden pred poroko, da se uležejo, vi pa se boste izognili videzu “pravkar iz frizerskega salona”. Načeloma se ne odločajte za drastične spremembe – ne eksperimentirajte z novimi videzi. Vsekakor boste lepi na poročni dan.