X
≈

Ultimativni vodič za organizacijo dekliščine

≈
31. marec 2023
Naj bo nepozabna!
Te je doletela čast, da si postala priča svoji najboljši prijateljici ali sestri? 
Si želiš organizirati nepozabno dekliščino, pa sploh ne veš kje začeti?
Zate smo pripravili ultimativni vodič, ki ti bo olajšal načrtovanje!


1. Korak: določite datum

Običajno se dekliščina izvede nekaj tednov pred poroko (2 do 4), priporočamo pa, da datum skupaj z ostalimi dekleti določite že nekaj mesecev vnaprej, saj so kapacitete lokacij, ki so primerne za izvedbo takšnega dogodka, običajno hitro zapolnjene. Na splošno pa je najbolje izbrati datum, ki ustreza večini gostov in nevesti. 

2. Korak: določite budžet

Proračun za dekliščino je pomemben vidik pri organizaciji dogodka. Važno je, da budžet določite že na začetku in se ga kasneje tudi držite.

Nizek budžet: Če imate omejen proračun, se lahko odločite za organizacijo dogodka doma. Pripravite piknik na terasi ali zabavo v stanovanju, vse udeleženke pa naj prinesejo vnaprej dogovorjeno hrano in pijačo. Namesto plačljivih aktivnosti se lahko odločite za brezplačne dejavnosti, kot so zabavne igre in ustvarjanje.

Srednji budžet: Če imate nekoliko višji proračun, rezervirajte nočitev v vili s privatnim bazenom ali sobe v hotelu. Privoščite si lahko sprostitvene storitve, kot so masaže oziroma razni wellness programi ali pa se udeležite degustacije vin. 

Visok budžet: Če imate na voljo nadpovprečen proračun, si lahko privoščite razkošno dekliščino, kot je na primer potovanje v tujino ali nočitev v luksuznem hotelu. Udeležite se lahko plesnih delavnic, kulinaričnih tečajev ali vodenih tur po mestu.

OP5 019R 02 H (Small)


3. Korak: določite lokacijo

Izbira lokacije je odvisna od želja neveste in udeleženk, prav tako pa tudi od proračuna, ki je na voljo za dogodek. 
V nadaljevanju smo zbrali nekaj predlogov:

Doma: Če je vaš proračun omejen, lahko dekliščino organizirate kar doma, v stanovanju ali hiši. 

Vikend: Če imate dostop do vikenda, to lahko predstavlja idealno lokacijo za dekliščino. Ponuja več prostora in boljšo izolacijo od mestnega vrveža, možnosti za dejavnosti pa so zelo raznolike

Hotel: Za bolj razkošno dekliščino se lahko odločite za hotel, ki ponuja različne storitve, kot so spa, masaže in bazeni. 

Vila z bazenom: Vedno več deklet se odloča za rezervacijo vile na samem, kjer boste v poletnih mesecih lahko uživale v zabavi na bazenu. 

Zabaviščni park: Če je nevesta bolj pustolovske narave, lahko izberete nekoliko bolj odštekano lokacijo, kot je zabaviščni ali adrenalinski park. Ta ponuja številne atrakcije in aktivnosti, kot so adrenalinski športi in vožnje z vlakci.

Na prostem: Dekliščina se lahko odvija tudi na prostem, kot je piknik v parku ali na plaži. To je lahko odlična možnost za tiste, ki ste določile nižji budžet. 

TPP21 019R 06 H (Small)

4. Korak: načrtovanje programa

Program za dekliščino je odvisen od želja in interesov neveste in gostov. V program lahko vključite tudi posebne igre, naloge ali tekmovanja, ki bodo zabavni in nepozabni. Pomembno je tudi to, da vključite nekaj prostega časa, da se udeleženke lahko sprostijo in uživajo v družbi prijateljic. Tukaj je nekaj idej:

Brunch: Organizirajte zajtrk ali brunch z nevesto in prijateljicami, kjer boste lahko klepetale in se poveselile ob kavi, penini in hrani.

Aktivnost na prostem: Organizirajte pohod, kolesarjenje, piknik v parku ali neko drugo aktivnost na prostem, v katerem vse udeleženke uživajo.

Umetniška delavnica: Pridružite se umetniški delavnici, kjer lahko ustvarjate in se zabavate ob slikanju, izdelovanju nakita, keramiki ali drugih umetniških dejavnostih.

Kulinarična delavnica: Pridružite se kuharski delavnici in skupaj pripravite okusno hrano ali se učite novih kuharskih trikov in nasvetov.

Spa dan: Uživajte v sproščujočem dnevu v spa centru, kjer se lahko razvajate s tretmaji za nego kože, masažami in drugimi storitvami.

Izboljšajte svoje znanje: Obiščite delavnico o ličenju, frizurah ali drugih lepotnih trikih in nasvetih, ki jih lahko uporabite na svoji poroki.

Pustolovski park: Za tiste bolj avanturistične lahko organizirate obisk pustolovskega parka ali plezalnega centra, kjer se lahko preizkusite na različnih ovirah in plezalnih poteh.

Vinska degustacija: Organizirajte obisk vinske kleti ali vinskega posestva, kjer lahko uživate v okušanju različnih vin in se naučite več o procesu izdelave vina.

Karaoke večer: Pridružite se karaoke večeru, kjer lahko prepevate svoje najljubše pesmi in se zabavate ob glasbi in koktejlih.

Nočni izhod: Za konec večera se odpravite ven na plesni večer ali v klub, kjer lahko plešete in se zabavate ob dobri glasbi in pijači.

V program lahko vključite tudi posebne igre, naloge ali tekmovanja, ki bodo poskrbeli za zabavo. Pomembno je tudi to, da vključite nekaj prostega časa, da se udeleženke lahko sprostijo in uživajo v družbi prijateljic. 
                                                                                              
ZPWP1 019M 05 H (Small)

5. Korak: priprava hrane in pijače

Pri izbiri hrane za dekliščino je najbolje upoštevati okus neveste in gostov ter vzdušje dogodka. Tu je nekaj idej za hrano, ki bi bila primerna za dekliščino:

Prigrizki: Pripravite ploščo s prigrizki, kot so sir, mesnine, olive, suho sadje, krekerji in različne omake.

Pica: Naročite pice ali pa pripravite domače pico s svojimi najljubšimi sestavinami.

Fondue: Organizirajte večerjo s fonduejem, ki je lahko v slani ali sladki različici.

Sladice: Ne pozabite na sladice! Pripravite sladki kotiček s slaščicami kot so cupcaki, krofki, piškoti in sladoled.


6. Korak: Dekoracija

Tematska dekoracija bo ustvarila zabavno in sproščeno vzdušje. Bogato ponudbo izdelkov za okrasitev najdete v Poročni trgovini.
Tukaj je nekaj idej za dekoracijo:

Baloni: Uporabite različne barve in oblike balonov, da ustvarite zabavno vzdušje. Še posebej priljubljeni so baloni z napisi, kot so "Bride to be" ali "Team Bride".

Foto kotiček: Ustvarite poseben kotiček za fotografiranje s stensko dekoracijo. Dodajte tudi nekaj rekvizitov, kot so smešni napisi in drugi pripomočki.

Cvetje:  Uporabite cvetje in zelenje, da ustvarite romantično vzdušje. Rože lahko kupite ali pa na travniku naberete sezonsko. 

Dodatki za nevesto: Da bo že na daleč jasno, katera od vas je bodoča nevesta, poskrbite za zabavne dodatke kot so: tančica, zabavna sončna očala, lenta, obroč za lase...

Izdelek brez naslova (5)


Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
porocni sejem maribor 2023
Poročni sejem - Q&A
Odgovarjamo na najpogostejša vprašanja glede sejma!
porocne obleke do 500 eur
Poročne obleke pod 500€
Izbor čudovitih poročnih oblek po ugodnih cenah.
poroka na gradu turjak 13
Poroka na gradu Turjak
Čudovita lokacija za vajino poroko.
modni trendi porocnih oblek blog 1
Modni trendi poročnih oblek za sezono 2023
10 vidnih trendov, ki zaznamujejo nove kolekcije.
revija moja poroka 382
Revija Moja poroka, stalnica bodočih nevest.
Ena izmed prvih stvari, ko se nevesta zaroči, je nakup najnovejše revije Moja poroka!
Arhiv po letih
2023 / 2022 / 2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009