X
≈

“Ne moreva si privoščiti dobrega poročnega fotografa!”

≈
09. november 2020
Zakaj dobri poročni fotografi niso poceni?
Poročni dan je edinstven življenski dogodek. Ravno zato sta (ali pa še bosta) veliko časa namenila organizaciji, razmišljala o barvah, pa detajlih, o rožah, pomerila ducat oblek… vse to, da bo vajin dan čim lepši. Prišel bo vajin dan in imela se bosta prečudovito. Hrano in torto boste pojedli, obleko in čevlje bosta pospravila v omaro ali vrnila v salon, vabila bodo svatje vrgli v smeti… vse kar vama bo ostalo bodo spomini na smeh, solze in čudovite trenutke z najbližjimi. In fotografije. Upava da takšne, ki si jih bosta z veseljem ogledovala še celo življenje.

“SAJ NI TAKO VAŽNO!”

Že večkrat sva od različnih ljudi slišala, kako žal jim je, da izbiri fotografa niso posvetili več pozornosti in tudi denarja. Popolnoma razumljivo je, da pri načrtovanju vseh teh podrobnosti hitro zmanjka energije in volje, še prej pa denarja.
Ampak, predstavljajta si sebe čez dvajset, trideset let, ko skupaj za mizo sedita s svojimi otroci, pa vama je nerodno pokazati svojo poročno knjigo.

Katja in Simon Photography 7

KAKŠNA JE RESNIČNA VREDNOST FOTOGRAFIJ?

“Gori hiša in vidva imata čas, da s seboj vzameta samo eno stvar, katera je to?”
Velika večina ponavadi odgovori, da bi najprej rešili svoje fotoalbume, računalnike in diske s fotografijami. Zakaj? Vse materialne dobrine lahko enostavno ponovno kupimo. Vsa pretekla doživetja, potovanja, praznovanja z najbljižjimi in navsezadnje edinstveni trenutki, kot je poroka, pa ostanejo samo še v spominu. In na fotografijah.

Katja in Simon Photography 2

ZAKAJ POROČNI FOTOGRAFI NIS(M)O POCENI?

Se vama zdi, da smo poročni fotografi luksuz, da je naše delo enostavno in da smo predragi? Morda vaju je že obšla misel, da bi rajši še malo privarčevala, pa za fotografiranje poprosila kar bratranca, ki si je ravno kupil nov fotoaparat?
Kaj pa nevestina obleka? Bi tudi to zaupala prijateljici, ki si je ravno kupila šivalni stroj in par metrov blaga?
Verjetno se veliko parov, ki se z načrtovanjem poroke srečujejo prvič, sprašuje zakaj poročna fotografija toliko stane. Razlogov je cel kup: od velike količine dela (ki se mimogrede ne konča ob razrezu torte, ampak se takrat šele dobro začne), seveda pa se v ceni odražajo tudi izkušnje in kreativnost.

Katja in Simon Photography 8


Seveda to ne pomeni, da morata izbrati najdražjega. Na trgu je dovolj izbire in bolj kot ugodna cena, naj bodo vodilo pri vajini izbiri naslednje tri stvari:

1. FOTOGRAF, KATEREGA DELO VAMA JE VŠEČ - Vsem parom poveva, da je to prvi pogoj. Verjetnost, da si bosta še kdaj ogledala fotografije, ki vama niso všeč, je majhna. Torej bi bilo to metanje denarja skozi okno. Vajin prvi korak naj bo to, da si ogledata delo različnih fotografov in ugotovita, kaj vama je sploh všeč. In ravno tako pomembno - kaj vama NI všeč.

2. FOTOGRAF, S KATERIM SE UJAMETA - Vajin poročni fotograf bo z vama skozi celoten dan. Zato je zelo pomembno, da se s fotografom ujameta in z njim z lahkoto vzpostavita prijateljski odnos. Verjemita, na dan poroke bo tako vse veliko lažje, tista trema, ki pride ko bosta stala pred objektivom, pa bo tudi hitro izginila. Samo predstavljajta si, da bi imela na svoj poročni dan ob sebi nekoga, ki vama “gre na živce”.

3. FOTOGRAF, KI IMA IZKUŠNJE - Fotoaparat je le orodje, s katerim ujamemo trenutke in niti slučajno ni tisto, kar fotografijo naredi dobro. Večino zaslug gre znanju in izkušnjam. Poročni dan je edinstven dogodek in samo eno priložnost imamo, da ga ujamemo in iz njega ustvarimo foto zgodbo.

Katja in Simon Photography 9

JE POROČNI FOTOGRAF NAJPOMEMBNEJŠA STVAR NA POROKI?

Ne! Najpomembnejša sta vidva in vajina ljubezen. Za svoj poročni dan bosta namenila veliko truda, energije in denarja. Vse to, za samo en dan!
Ne pozabita - poročila se bosta samo enkrat, in to je vajina edina priložnost, da izbereta fotografa, ki vama bo pisan na kožo. Poročni fotograf ni luksuz. Naj bo to investicija v spomine, za katero bosta čez 30, morda 50 let hvaležna, da sta jo naredila.


Fotografije in vsebina: Katja & Simon Photography
www.katjasimon.com, @katjasimonphoto
Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
mikro poroka goran vadlja kamejasevic 010 (Large)
Mikro poroka - nov trend?
Kaj je mikro poroka?
katero stevilko nosis
Veš, katero konfekcijsko številko nosiš?
Nasveti, kako se pravilno izmeriš.
izbiranje porocne obleke v casu epidemije
Izbiranje poročne obleke – nič več tako, kot je bilo
Če ne bi bilo koronavirusa, bi večina letošnjih nevest svojo sanjsko obleko imela že zdavnaj izbrano...
Načrtovanje poročnega proračuna (3)
Kako načrtovati poročne izdatke?
Kako lahko privarčujeta in brez katerih stroškov preprosto ne gre?
Poročno vabilo   www porocna trgovina com
Besedila za poročna vabila in verzi
Datum je določen, kraj izbran, ure potrjene, sedaj je potrebno le še izbrati vabilo in oblikovati be...
Arhiv po letih
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009