X
≈

Največji poročni trendi za leto 2021

≈
11. januar 2021
Novo leto, novi navdihi.
Če smo povsem iskreni; v resnici ne vemo niti kaj se bo zgodilo konec tega meseca, kaj šele kako bo potekalo letošnje poročno leto. Zato se bodo verjetno spreminjali tudi poročni trendi.

Kar vemo zagotovo je to, da bodo letošnje poroke drugačne. Velika večina parov pravi, da je pandemija spremenila njihova poročna pričakovanja. Poroke postajajo bolj premišljene, v smislu števila povabljenih svatov, več je poudarka na počutju svatov, opazi se tudi poudarek na detajlih.

1. Poroka med tednom

Poročni trend 2021 (10)
Foto: Lovro Rozina

V tem trenutku je zasedenost poročnih lokacij in ostalih ponudnikov izjemno visoka, saj je potrebno vse lanske prestavljene poroke in vse letošnje poročne pare strniti v manjši časovni okvir.
Poroka med tednom omogoča paru, da se poročita na želeni lokaciji z želenimi ponudniki. Prav tako lahko, če se poročita med tednom, pričakujeta nižje stroške, da ne omenjamo priložnosti, da ob tem podprete poročne ponudnike, ki jih je pandemija močno prizadela.

2. Trajnostna poroka

Poročni trend 2021 (11)

Bolj kot kdajkoli prej se zavedamo svoje odgovornosti do narave in neposrednega vpliva, ki ga imamo z odločitvami, ki jih sprejemamo vsak dan. Nekateri pari se že odločajo za digitalna vabila, v tujini pa smo bili priča tudi virtualnim praznovanjem.
Nam je všeč ideja o poročni spletni strani, kjer se e-vabila in prijava svatov zgodi na enem mestu . Prav tako vam bodo všeč e-vabila, ki vam jih izdelajo v Poročni trgovini, največji poročni spletni trgovini pri nas.

3. Poročna obleka 2 v 1

Poročni trend 2021 (12)
Poročna obleka: Poročni kotiček

Poročne obleke, ki jih lahko nosite na več načinov ali obleke, ki omogočajo več slojev za različne videze. Kar pomeni da se nevesti ni potrebno preobleči, če želi po formalnem delu ali za večerno zabavo videti bolj sproščeno.

4. Ličenje 'Do It Yourself'

Poročni trend 2021 (3)
Foto: Kreativine Frames

Na internetu najdemo kar nekaj ZOOM tečajev ali YouTube nasvetov za popolno ličenje, kjer neveste najdete nasvete za popoln videz.
Kljub temu, da vsak nasvet pride prav, smo menja, da so roke strokovnjaka za dogodek kot je poroka primernejše in prav tako cenejše, kot nakupi dražjih in s tem obstojnejših ličil, ki jih uporabimo le za posebne priložnosti.

5. Mini poroka

Poroke postajajo vse manjše, v povprečju z precej manj kot 50 svati. Ta novi trend ima veliko pozitivnih lastnosti. Poroke z manj svati so lahko veliko bolj pristne, vzdušje je bolj intimno, prav tako se lahko na manjših porokah bolj posvetimo gostom, kar naredi dogodek bolj oseben in nabit s pristnimi čustvi.

6. Skrčen seznam svatov

Poročni trend 2021 (15)

Velika večina poročnih parov je ali pa še bo, bistveno skrčila seznam povabljencev na poroko. Kljub temu, da vam te naloge nikakor ne zavidamo, se poročni pari zavedajo skrbi za lastno zdravje in zdravje svatov tako, da omejijo število povabljenih, omogočijo večje medosebne razdalje in izolacijo oseb v ranljivi skupini.

7. Poroka se nadaljuje....

Nekateri pari so se odločili, da bodo lani izpeljano poroko letos nadaljevali oziroma ponovili z razširjenim seznamom povabljenih. Ta dan bo namenjen praznovanju njune ljubezni z osebami, ki se lani njihove poroke niso mogli udeležiti. V ta namen bodo celo obnovili svoje poročne zaobljube in ponovili svoj prvi poročni ples.

8. Poroka na prostem

Poročni trend 2021 (9)
Foto: Ana Gregorič

Poroke na prostem so vedno nekaj posebnega! Ponosni smo na pare, kako se spopadajo z nepredvidljivimi ukrepi in posledicami, ki jih prinaša pandemija Covida. Poroke na prostem so tako romantične in tudi zaradi pandemije postajajo vedno bolj popularne.

9. Nepričakovane poročne lokacije

Poročni trend 2021 (13)
Foto: Anže Mulec

Poroka na ladji ali pa v objemu gora? Zakaj pa ne! Z vse manjšimi porokami imajo pari mnogo več manevrskega prostora glede same lokacije poroke in se tako odločajo za vse bolj nekonvencionalne pristope.

10. Sedežni red

Poročni trendi 2021 (1)
Foto: Anže Mulec

Čeprav sedežni red ni bil obvezni del vsake poroke ali pa je bil namenjen le bližnjim članom družine, se zaradi pandemije vse bolj uveljavlja. Vsekakor pozdravljamo, da bi ta praksa ostala tudi po pandemiji.

11. Manjše omizje

Poročni trend 2021 (1)
Foto: Jana & Simon Photography

Ker je zadostna razdalja še vedno na mestu, je odločitev, da poskrbimo za več manjših omizij, več kakor primerna. Razmislite o tem, da bi skupaj posedli manjše skupine od štiri do šest oseb namesto od 10 do 12 ali celo več.

12. Strežen meni

Poročni trendi 2021 (2)
Foto: Anže Mulec

Zahvaljujoč omejitvam pri postrežbi hrane in manjšemu številu gostov se umika samopostrežni način serviranja hrane. Tako se vračamo k zares elegantni postrežbi hrane na krožnikih. To je priložnost za pare, da razmislijo o kreativni postavitvi, da se bo vsak gost počutil zares posebno. Razmislite o personalizirani kartici na krožniku, za vsakega gosta.

13. Mini poročne tortice

Poročni trend 2021 (2)
Foto: Lovro Rozina

Zaradi preventivnih ukrepov in tudi zato, da se gostje počutijo bolj posebne, se pari odločajo za postrežbo mini poročnih tortic različnih okusov namesto ene velike poročne torte, katere vsak prejme kos.

14. Obvezni dodatek

Poročni trend 2021 (4)

Na poroki ne sme več manjkati niti razkužilo niti maske. Bodite kreativni, maske prilagodite glede na vaš stil poroke ali dodajte vajine začetnice in/ali datum poroke ter jih priskrbita za vse svate. Morda vam maska služi celo kot modni dodatek?

15. Poroka doma

Poročni trend 2021 (6)
Foto: Kreativine Frames

Potovanja trenutno niso na vrhu naših prioritet. Kljub temu, da se je pred pandemijo vedno več parov odločalo za tako imenovano Elopement poroko v tujini, se je Elopement poroka preselila kar na ozemlje, ki ostaja znotraj meja Slovenije.

16. Poročni oddih v Sloveniji

Poročni trend 2021 (7)

Poročna potovanja so prestavljena ali odložena. Mi pa predlagamo, da si poročni oddih pričarate kar na pragu svojega doma. Slovenija nudi ogromno romantičnih kotičkov za ljubezen. V najnovejši izdaji revije Moja poroka, smo zapisali odlične predloge za poročni oddih v Sloveniji.

17. Poroka tudi za tiste, ki se je ne bodo udeležili

Poročni trend 2021 (8)

Glede na to, da bosta najverjetneje primorana seznam svatov skrčiti, ne pozabita na tiste, ki se poroke zato ne bodo udeležili. Gostom pari po pošti pošiljajo darilne pakete z njihovo priljubljeno pijačo in prošnjo, da z njimi nazdravijo, četudi na daljavo. Nekateri pošiljajo mini poročne torte, piškotke… Zgodilo se je celo, da so gostje prejeli na dom kar celoten poročni meni! Nam je ideja všeč!

Želimo vam obilo lepih trenutkov ob načrtovanju vaše poroke!

Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
Trajnost v poročni modi (2)
Zakaj je trajnost v poročni modi pomembnejša kot kdajkoli prej?
In kako izbrati okolju prijazne modne odločitve, preden dahnete usodni "DA"?
darila za nevesto
20 idej za lepa in uporabna darila za bodočo nevesto
Poroke po COVID 19
Kakšne poroke lahko pričakujemo po COVID-19?
Se bodo poroke kdaj vrnile v normalno stanje?
F16   Porocna zgodba 1   vse   Gualdo Cattaneo   I
Najboljši poročni fotograf na svetu je iz Slovenije!
To do sedaj ni uspelo še nobenemu Slovencu.
sanjski moski IG
SANJSKI MOŠKI izbira
Med izbiranjem oblek smo ga ujeli v salonu Poročni kotiček.
Arhiv po letih
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009