X
≈

Modni trendi poročnih oblek za sezono 2023

≈
04. avgust 2022
10 vidnih trendov, ki zaznamujejo nove kolekcije.

Modne smernice za poročno sezono 2023, ki so nam jih razkrili oblikovanci in poročne hiše.

modni marchesaforpronovias 084

1. Vidni korzeti
Prosojnost materiala razkriva ogrodje, ki gradi formo obleke, predvsem v delu korzeta. Prepletanje ogrodja obleki vliva življenje in se v premikanju telesu skladno giblje z vsakim korakom.


modni cymbeline 013

2. Minimalizem
Ko gre za minimalistične poročne obleke imamo priložnost opazovati kroje brez meja, saj je ta tisti, ki obleki daje smisel in eleganco. Ni potrebno, da obleka preseneti zgolj z pestrimi našitki in različni sloji čipke, temveč je lahko sam kroj tisti, ki nas pusti brez besed. mod maryliserembo 051

3. Eleganca barv
Nežni odtenki pastelnih barv z rožnatimi motivi v kombinaciji z nežnimi materiali so letos sijali na pistah tedna mode. Vse več nežnosti, naravnosti in lahkotnosti bo rdeča nit poročne sezone.


mod viktorrolf 019

4. Rokavi
Lahko bi rekli, da je letošnji teden mode zaznamoval »preporod« rokavov. Moda se vse bolj oddaljuje od klasičnega, že nošenega in odkritega. Percepcija omejenosti je minila, saj so rokavi utrli pot vsem možnim oblikam, iz katerih lahko neveste črpajo nove ideje in z njimi popestrijo celoten videz. 


modni trendi porocnih oblek blog 2

5. Glamurozni detajli
Letošnji modni oblikovalci so minimalizem nadgradili z glamuroznimi detajli. Številne nesimetrične oblike, gube, rokavi in ogrinjala so ustvarili volumen, ki drzno preseneti in ustvarja eleganco.


modni yolancris 014

6. Crop top
Vsaka poročna obleka je v osnovi sestavljena iz dveh glavnih delov. Bogate variacije zgornjih delov od pasu navzdol prehajajo v podobno zaključene spodnje dele, ki ob tleh zaključijo celoten look. Umetnost odrezanih zgornji delov oziroma crop topov je prav v tem, da poudarjajo dvojnost in jo figuro poustvarjajo bolj izrazito. 


modni trendi agnieszkaswiatly 034

7. Čipke
Čipke, nasprotje minimalizma. Naša glavna pozornost se iz kroja prenese na prefinjen material, ki se prepleta v svoji veličini. Naloga oblikovalca je predvsem ustvariti harmonijo med prepletanjem različnih čipkastih vzorcev in oblik.


OPISANA OBLEKA

8. Hrbti
Ne ozirajte se le na sprednjo stran obleke, saj je lahko zadnja stran prav tako posebna, včasih celo igra glavno vlogo. Odprt hrbet, katerega zarisujejo različne linije blaga, ustvarja asimetrijo, ki ustvarja harmonijo. 


OPISANA OBLEKA

9. Eksotika
Obleke primerne za posebne poročne tematike z eksotični kroji, materiali, barvami in detajli, so se tudi letos znašle v prvih vrstah na tednu mode. Poročni stili, v kombinaciji z zlato, so nas popeljali vse do piramid v Gizi ali do kakšnega antičnega templja. 


isabelsanchis 003

10. Hlače
Eleganca, ki jo ustvarjajo hlače je drzna.
Hlačni set, alternativa klasični poročni obleki, ni nova iznajdba. Biti drzna kako izstopati, biti prava diva.  


O modnih smernicah zanjo in zanj poglobljeno pišemo v reviji Moja poroka, ki jo lahko kupite pri vašem prodajalcu časopisov.

modni trendi porocnih oblek blogNi komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
dekliscina porocna trgovina
Ultimativni vodič za organizacijo dekliščine
Naj bo nepozabna!
porocni sejem maribor 2023
Poročni sejem - Q&A
Odgovarjamo na najpogostejša vprašanja glede sejma!
porocne obleke do 500 eur
Poročne obleke pod 500€
Izbor čudovitih poročnih oblek po ugodnih cenah.
poroka na gradu turjak 13
Poroka na gradu Turjak
Čudovita lokacija za vajino poroko.
revija moja poroka 382
Revija Moja poroka, stalnica bodočih nevest.
Ena izmed prvih stvari, ko se nevesta zaroči, je nakup najnovejše revije Moja poroka!
Arhiv po letih
2023 / 2022 / 2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009