≈

Koronavirus in odpoved poroke. DA ali NE?

≈
17. marec 2020
Znašli smo se v primežu koronavirusa in ta terja svoj davek tudi v svetu porok.
Vse več nevest je v skrbeh in se sprašuje kaj storiti? Nekatere so primorane odpovedati poroko, spet druge razmišljajo, da bi poroko prestavile na kasnejši datum, medtem ko tretje upajo, da se bo situacija glede koronavirusa še pravočasno umirila in bodo lahko izpeljale svojo sanjsko poroko kakor so načrtovale.

V tem sicer čudovitem pomladnem času je skoraj nemogoče, da nas koronavirus ne bi vznemirjal na takšen ali drugačen način, zato smo pripravili nekaj nasvetov za bodoče neveste:

koronavirus (4)


Prestaviti poroko? Kater datum izbrati?


Poroko lahko prestavite, brez da bi imeli nov datum že izbran. Zavedamo se, da to ni ravno najbolj vesela novica za vse pare katerih poroka je tik pred vrati, pa vendar naj vas opomnimo, koliko časa in truda ste vložili v predpriprave in organizacijo poroke, zato ne pričakujte da boste lahko vse uredili v enem tednu! Če lahko že sedaj določita nov datum, super, sicer pa raje počakajta da se situacija umiri, vzemita si čas, pretehtajta vse možnosti. Obenem pa ne pozabita obvestiti svate, da bosta poroko prestavila in da jim bosta nov datum sporočila naknadno.

koronavirus


Pomislita na svate.


Koliko svatov je povabljenih, iz katerih delov sveta prihajajo, koliko so stari, kakšno je njihovo zdravstveno stanje, kdaj se poročita? Vse to morata pretehtati, ko se odločata o prestavitvi vajine poroke. V kolikor je veliko vajinih gostov iz tujine, upoštevajta, da se morebiti zaradi letalskih povezav ali nepovezav ne bodo mogli udeležiti obreda ter slavja ali pa bodo za to tvegali svoje zdravje. Ne želite si ne enega ne drugega. Naj bo vajina odločitev samozavestna in v dobro vseh povabljenih.

koronavirus (1)


Dodatno finančno breme?


Zagotovo si v teh trenutkih ne želita še dodatno obremenjevati vajinega proračuna namenjenega za poroko. Najverjetneje ste z izbranimi poročnimi ponudniki podpisali pogodbo in zraven tudi člen, ki govori o stroških v primeru odpovedi, prav gotovo pa nobena od pogodb ni predvidela trenutne situacije. Zato je reševanje stroškov morebitne odpovedi odvisno od primera do primera in naj bo usmerjeno v ugodno razrešitev za obe strani. Tudi zato morda razmislite le o odlogu poroke, četudi za nedoločen čas.
Preverita proste termine vajinih ključnih ponudnikov. Tokrat smo se vsi znašli na negotovih tleh in bi bilo prav, da se v teh časih medsebojno podpremo.

koronavirus (3)


Imate to!


Na prvi pogled se zdi, da je koronavirus tisti, ki trenutno narekuje naša življenja, toda samo vi lahko obvladujete svojo poroko! Uživajte v dodatnih mesecih zaroke – nekateri so mnenja, da je to najbolj romantično obdobje v odnosu.
Od vsega pa je najpomembneje, da se vi, vaš partner in vaši najbližji ob praznovanju tako čudovitega dogodka kot je poroka, počutite sijajno in pomirjeno.


Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
Poročno potovanje in koronavirus 3
Poročno potovanje pod vprašajem
Ustavljen letalski promet je marsikateremu paru prekrižal načrte za poročno potovanje. Kaj storiti?
Varuška na poroki
Zakaj je dobro razmisliti o varuški na poroki?
Tudi vi razmišljate kako zagotoviti, da se bodo vsi gostje zabavali - tudi tisti z otroki?
izpoved neveste (8)
IZPOVED NEVESTE – POROKO SVA BILA PRIMORANA PRESTAVITI
Intervju z nevesto, ki ji je koronavirus prekrižal načrte.
Poročni sejem Portorož (59)
Wedding Weekend Portorož, sejemski utrinki
Veseli smo, da svojo poročno zgodbo ustvarjate skupaj z nami.
Dekliščina
Nepozabna dekliščina
Organiziraš dekliščino za svojo prijateljico? Potrebuješ pomoč?
Arhiv po letih
2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009