X
≈

Kakšne poroke lahko pričakujemo po COVID-19?

≈
25. marec 2021
Se bodo poroke kdaj vrnile v normalno stanje?
Foto: KreativineFrames

Od začetka globalne pandemije pa do danes smo priča nepredstavljivim spremembam, ki botrujejo našemu načinu življenja.

Še posebej, ko gre za praznovanja pomembnejših priložnosti. Od rojstnodnevnih srečanj in prazničnih srečanj do verskih mejnikov, kot sta krst in birma. Praznovanje, ki še posebej izstopa in ki je v svetovnem merilu najbolj prizadeto, je nedvomno poroka.

V zadnjem letu so poroke iz velikih slavij prešle na manjša, bolj intimna praznovanja v ožjem družinskem krogu, s poudarkom na varovanju zdravja svojih najbližjih in najdražjih.

Prav tako ni več samoumeven način postrežbe hrane na poroki, izvedba žive glasbe in zabava. Niti to, da na poroko povabimo prijatelje iz tujine.

V prizadevanjih, da bi v zadnjih nekaj mesecih sredi pandemije kljub vsemu poroke bile izvedljive, so se ponudniki poročnih vsebin morali izjemno prilagoditi in omogočiti vse varnostne protokole, ki jih zahteva NIJZ.

Kljub temu se je število porok v zadnjih nekaj mesecih precej zmanjšalo v primerjavi z obdobjem pred COVID-om. Prav tako so te videti precej drugače kakor smo jih bili vajeni. Najverjetneje bo tako ostalo še nekaj časa, vsaj dokler se stanje ne stabilizira.

Poroke po COVID 19 majhna in intimna poroka

Foto: Večni trenutek

Poroke bodo manjše in intimnejše.

Tudi po tem, ko bo pandemija že v našem vzvratnem ogledalu, menimo da bodo dolgi seznami gostov, do neke mere, ostali del preteklosti. Pari so izkusili prednosti manjših porok in obenem spoznali, da lahko ob manjšem številu svatov preostali denar namenijo stvarem, ki so se jim sicer bili primorani odpovedati ali jih znatno skrčiti. Zato bodo pari v bodoče bolj tehtni ob razmisleku koga bodo povabili na svojo poroko. VEČ...


Poroke po COVID 19 zahvala

Foto: Mulec Weddings

Gostoljubje, ne pozna meja.

Predvidevamo, da se bodo v duhu izjemne gostoljubnosti, ko smo podhranjeni s stiki najbližjih in obenem navdušeni nad ponovnim združevanjem družin in prijateljev, tudi bodoči mladoporočenci želeli pokloniti svojim gostom na poroki. Poročna izkušnja bo tako še pristnejša, saj se pari res osredotočajo na skrb za svoje goste čez cel poročni dan z drobnimi pozornostmi.

Ko bomo našli svojo novo normalo v svetu, bodo vsi želeli pokazati svojo naklonjenost drug drugemu, pari pa bodo želeli svojim gostom pokazati, koliko jim pomenijo, bolj kot kdaj koli prej.


Poroke po COVID 19 poroka na prostem

Foto: Lovro Rozina

Poročne lokacije na prostem bodo v ospredju.

Tudi ko bomo dobili zeleno luč za številčnejša druženja v zaprtih prostorih smo mnenja, da bodo prizorišča na prostem še naprej zelo zaželena. Ko smo izkusili karanteno v njeni polni obliki, smo začeli drugače dojemati in ceniti lokacije v naravi in njene prednosti, kjer se nismo počutili tako omejene ali ogrožene. Pari si bodo tako bolj kot kdajkoli prej želeli, da bi imeli na poroki vsaj del prostora na zunanji lokaciji, v toplem vremenu pa bodo poroke zunaj še bolj povpraševane kot pred pandemijo.


Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
porocne obleke do 500 eur
Poročne obleke pod 500€
Izbor čudovitih poročnih oblek po ugodnih cenah.
poroka na gradu turjak 13
Poroka na gradu Turjak
Čudovita lokacija za vajino poroko.
modni trendi porocnih oblek blog 1
Modni trendi poročnih oblek za sezono 2023
10 vidnih trendov, ki zaznamujejo nove kolekcije.
revija moja poroka 382
Revija Moja poroka, stalnica bodočih nevest.
Ena izmed prvih stvari, ko se nevesta zaroči, je nakup najnovejše revije Moja poroka!
poročni trendi 2022
Drzne barvne kombinacije. Poročni trendi 2022.
Poroke so v zadnjih dveh letih popolnoma spremenile obliko.
Arhiv po letih
2022 / 2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009