X
≈

Kako izbrati večne poročne prstane?

≈
02. oktober 2019
Kakšne so vajine želje, ko pomislita na svoje bodoče poročne prstane? Se osredotočata bolj na obliko, stil, diamante ali pa mogoče razmišljata o popolnoma unikatnih poročnih prstanih?
V poročnem načrtu ima izbira poročnih prstanov prav posebno vlogo. Nekaterim je, poleg izbire poročne obleke, glasbenikov in fotografa, celo najpomembnejša, saj bosta prav poročna prstana nosila vedno s seboj in vaju bosta za vedno spominjala, ne samo na vajin poročni dan, ampak na vajino celotno ljubezensko pravljico.
Mogoče sta o tem že razmišljala, mogoče sta ljubitelja nakita in poznavalca zadnjih trendov, mogoče se pa z nešteto različnimi in lesketavimi prstani srečata prvič in se vama še sanja ne katera bosta samo vajina. Pri Zmay Jewelry smo pripravili nekaj nasvetov za lažjo izbiro pravih poročnih prstanov.

Na izbiro vajinih popolnih poročnih prstanov vpliva nekaj dejavnikov:
- narava vašega dela (ali veliko delate z rokami, bi bili prstani zelo izpostavljeni različnim kemikalijam, ipd.);
- življenjski stil;
- prstanom namenjen "poročni proračun";
- okus posameznika.

Na začetku se večina parov odpravi iskat navdih na svetovni splet. Tam se jim razširi obzorje nad tem kakšni so trenutni trendi, različni stili, oblike, barvne kombinacije, končne obdelave (sijaj, matiran, brušen, kovan izgled,...), kanali, vzorci ter vdelava različnih dragih kamnov (diamantov, safirjev, rubinov,...).

Zmay Jewelry vam predstavljamo nekaj različnih stilov:

- Vsakemu svojega
Vedno več parov se odmika od klasične izbire enakih poročnih prstanov. Njun okus se razlikuje in želita si vsak svojega, edinstvenega prstana.

Ženske obožujejo stil prstana, ki mu pravimo Eternity - diamanti ali drugi dragi kamni postavljeni okrog prstana v neprekinjeni liniji, simbolizirajo neskončnost in trdnost ljubezenske zveze.
Pri Eternity-ju pa moramo biti pozorni, da pravilno določimo velikost, saj se ga kasneje ne da pomanjšati/povečati. Pri njegovih različicah, s kamni do 1/4, 1/3, polovice ali do 3/4 prstana, tega problema kasneje ni.

Prstan z diamanti Eternity roza zlato
Prstan z diamanti Eternity belo zlato na modelu

Diamantni prstan Half Eternity belo zlato

Diamantni prstan Half Eternity na roki


Porocni prstan pave z robom

Moški se večinoma odločajo za klasične oblike in vse pogosteje tudi za dvobarvne kombinacije. Nikakor pa se jim ni treba odpovedati blišču, ki ga prinesejo dragi kamni, namreč zelo popularni so tudi poročni prstani s črnimi diamanti.

Porocni prstan s crnimi diamanti micro pave na rok

- Skrita rdeča nit
Kaj pa, ko so vama všeč različni prstani, a si vseeno želita stilsko enakih?
Obstajajo oblike, ki na ženski in moški način povzemajo rdečo nit dizajna. Na videz sta si prstana različna, ko pa sta postavljena eden zraven drugega, pa je njuna povezanost več kot očitna. Njuna skrivnost, tako kot tudi vajina ljubezenska pravljica, je znana samo vama.

Porocni prstani cvetoca cesnja roza zlato
Porocni prstani cvetoca cesnja


- Stilsko enaka ali podobna prstana
Prstana sta lahko povsem enaka ali pa se razlikujeta v drobnih detajlih. Njen ima lahko dodan kakšen diamant, njegov ima lahko drugačno površino. Pri obeh je pa jasno razvidna povezanost.

Bicolor porocni prstani
- Povsem unikatni poročni prstani
Če pa nikjer ne najdeta točno takšnih poročnih prstanov, kot si jih želita in imata mogoče željo po svojem, unikatnem dizajnu, vama predlagamo izdelavo po naročilu. Zaupata nam lahko svoje želje, različne detajle, ki so vama všeč in bi jih rada združila. Nato, vama izdelamo 3D izris, da si lahko bolje predstavljata kako bosta videti končana prstana. Ko se dogovorimo glede vseh podrobnosti pri izgledu, gredo lahko prstani v izdelavo in takšni bodo resnično samo vajini.

Kaj pa material?
Prstani so lahko iz zlata čistine 585/000 ali 750/000, rumene, roza, bele barve ali pa kombinacije le-teh. Za zahtevnejše izdelujemo tudi poročne prstane iz platine in titana.

Ne glede na to kakšne poročne prstane bosta izbrala, pa si vzemita dovolj časa za razmislek in preglejta primere na spletu. Pojdita pomeriti različne stile prstanov, saj nam je včasih na sliki kakšen dizajn bolj všeč, kot pa na roki in obratno. Velikokrat se zgodi, da nam je prstan, kateremu na slikah nismo posvečali posebne pozornosti, v živo še lepši in kot ulit.

Več o nas in nakitu, ki ga z ljubeznijo izdelujemo v Ljubljani, si lahko ogledate na www.zmay.si, veseli pa bomo tudi vseh vaših vprašanj na: #EM#696f646c447f6b6671277962#EM#.

Ekipa Zmay Jewelry vam želi le najboljše na vajini skupni poti.
Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
Trajnost v poročni modi (2)
Zakaj je trajnost v poročni modi pomembnejša kot kdajkoli prej?
In kako izbrati okolju prijazne modne odločitve, preden dahnete usodni "DA"?
darila za nevesto
20 idej za lepa in uporabna darila za bodočo nevesto
Poroke po COVID 19
Kakšne poroke lahko pričakujemo po COVID-19?
Se bodo poroke kdaj vrnile v normalno stanje?
F16   Porocna zgodba 1   vse   Gualdo Cattaneo   I
Najboljši poročni fotograf na svetu je iz Slovenije!
To do sedaj ni uspelo še nobenemu Slovencu.
sanjski moski IG
Prihaja SANJSKI MOŠKI
Med izbiranjem oblek smo ga ujeli v salonu Poročni kotiček.
Arhiv po letih
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009