X
≈

Kako izbrati svojo sanjsko poročno obleko?

≈
06. januar 2020
Vse si želimo, da bi bile na poročni dan videti nadvse čudovito in k temu v veliki meri pripomore prav poročna obleka. Toda, kako najti pravo?

1. Naš prvi nasvet je prav gotovo, da morate poročno obleko pomeriti. Ko boste oblekli vsaj kakšno poročno obleko, boste vedeli, o čem govorimo. Pomerjanje poročnih oblek ni enako pomerjanju majic ali hlač v trgovini. Večina žensk ni vajena svečanih oblek, poročna obleka pa je še veliko več kot to. Vsako izmed vas bo spremenila v pravo princeso, kar si na takšen dan zagotovo zaslužite.

2. Naš naslednji nasvet pa se dotika fotografij. Najbrž poročne obleke najprej občudujete in izbirate v revijah ali na spletu, in lahko se celo noro zaljubite v določen kroj ali silhueto. Toda pozor! Na večini fotografij obleke nosijo manekenke s skoraj popolnimi merami, ki pa jih v realnosti zelo težko najdemo. Nekatere imamo malce širše boke, druge smo majhne, tretje presuhe, četrte imajo prevelik prsni obseg … Skratka, daleč od popolnosti. To pa ne pomeni, da za vas ne obstaja popolna obleka. Ravno nasprotno. Morda le ne bo tista, ki ste si jo zamislili zgolj na podlagi fotografij. Zato je še kako pomembno, da upoštevate naš prvi nasvet in obleko najprej pomerite. Morda boste presenečeni, kako je obleka s fotografije videti na vas. Upoštevajte pa tudi nasvete svetovalk v salonu. Te so tam, da vam pomagajo poiskati pravo obleko glede na vaš okus, postavo in želje.

Vprašanja bralk

1. »Prišla sem v poročni salon, da bi pomerila več poročnih oblek. Imam konfekcijsko številko 42, svetovalka pa mi je ponujala obleke v številkah 46 in več. Seveda sem užaljeno zapustila salon in odšla drugam Klara, 28 let

Poročni saloni kupijo poročne obleke različnih konfekcijskih številk in to zato, da imajo zares velik razpon oblek za vse neveste. Seveda obleke potem prilagodijo glede na vašo postavo (jo razširijo, zožijo, skrajšajo …). To pomeni, da če imate morda malce širše oprsje, vam lahko v izbor ponudijo tudi obleko večje velikosti, vse drugo pa bodo kasneje prilagodili glede na vaše mere, in vi na koncu tega sploh ne boste niti opazili. Veliko večjih krojev oblek je narejenih s steznikom, ki omogoča lažje prilagajanje postavi neveste. Zato naj vas nikar ne užali ponujena večja konfekcijska številka, saj svetovalke s tem ne žalijo vas ali vaše postave. Tudi njim je v interesu, da njihov salon zapustite zadovoljni. Nekateri smo res morda malce bolj občutljivi na težo in konfekcijske številke, toda verjemite, če ne bi vedeli za konfekcijske številke oblek, se s tem niti ne bi obremenjevali.


kako izbrati sanjsko porocno obleko NOVE KOLEKCIJE

TUKAJ preveri najlepše obleke iz nove kolekcije!


2. »Se moram na pomerjanje naročiti ali kako drugače pripraviti?« Mojca, 32 let

To je zelo priporočljivo. Namreč obisk poročnega salona ni enak obisku klasične trgovine, in da se izognemo morebitni slabi volji ob nenapovedanem obisku, ko vas svetovalka zaradi zasedenosti zavrne, vam svetujemo, da se na pomerjanje naročite. Veliko salonov vas v svoje prostore niti ne bo spustilo, če niste prej naročeni. Vaše pomerjanje pa se lahko začne že doma z ogledom spletne strani izbranega salona. Oglejte si ponudbo poročnih oblek na njihovi spletni strani in si zapišite, katere obleke so vam všeč. Tako boste v salon prišli že z okvirnim izborom oblek, svetovalki pa bo tako veliko lažje oceniti vaš okus in vam svetovati še kakšen podoben model, ki vam bo morda všeč. Prav tako priporočamo, da imate na sebi modrček kožne barve ali vsaj takšnega s snemljivimi naramnicami, saj boste pomerjali tudi obleke brez naramnic ali s srčastim izrezom. Svetovanje po navadi traja eno uro, lahko pa tudi več, odvisno od tega, ali ima svetovalka naprej že naročeno drugo nevesto ali ne. Ravno zato je priporočljivo, da si rezervirate svoj termin, saj se bo med tem časom svetovalka posvetila le vam in skupaj boste zagotovo našli pravo obleko.

pomerjanje poročni oblek


3. »Koliko časa prej naj grem na pomerjanje / izbiranje poročne obleke?« Saša, 33 let

Priporočamo vam, da se na lov za svojo sanjsko obleko odpravite vsaj pol leta prej. Tako imajo poročne modne hiše v primeru vašega nakupa obleke dovolj časa za izdelavo. Na izbiro pa veliko vpliva tudi vaš okus in postava, datum vajine poroke (če se poročita v višku sezone, je takrat zagotovo izposojenih več oblek in je zato verjetnost, da je vaša sanjska obleka na vajin termin že izposojena, večja) ter seveda kanček sreče. Nekatere prvič obiščejo salon le mesec pred poroko in vseeno najdejo svojo sanjsko obleko, spet druge jo lahko začnejo iskati že leto prej, pa nimajo takšne sreče.


poročni salon pomerjanje oblek


4. »Koliko prijateljic gre lahko z mano?« Jasna, 26 let

Čim manj. Morda se sprašujete, zakaj. Vsakdo ima svoj okus in izredno težko je pri tako pomembni odločitvi poslušati še kopico ljudi, med katerimi ima vsak svoje mnenje. Eni ni všeč sama obleka, drugi ne odgovarja izrez, spet tretja ima pripombo o sami dolžini obleke. Z vami naj raje pride nekdo, čigar mnenje cenite in veste, da se ne bo oziral le nase. Vsekakor pa morate biti tudi sami dovolj odločni, da izberete tisto obleko, v kateri se boste vi počutili odlično. Namreč marsikatera prijateljica je že poročena, a bi ob drugi priložnosti oblekla drugačno obleko. Tudi vaša mama ima lahko drugačen okus, skratka, dame kaj hitro začnemo iskati obleko zase in povsem pozabimo na osebo, zaradi katere smo tam. Tako na koncu ugotovite, da ima še najbolj objekitiven okus svetovalka v salonu, ki vas vidi prvič in je zagotovo oblekla že veliko deklet pred vami.


pomerjanje poročne obleke s prijateljicami


5. »Koliko poročnih salonov naj obiščem in koliko poročnih oblek naj pomerim?« Zala, 30 let

Zelo težko vprašanje in še težji odgovor, saj je slednji odvisen izključno od vas samih in vašega časa, ki ga iskanju prave obleke lahko namenite. Nekatere neveste so se pripravljene iz Kopra odpeljati v Mursko Soboto, spet drugim zadošča obisk le enega salona. Zagotovo pa velja, da ko ima nevesta na sebi pravo obleko, bo to vedela. Marsikatera nevesta že pri svojem prvem obisku najde idealno obleko zase, vendar se ustraši, da je njenega iskanja že konec, zato si je ne upa rezervirati. Nato pa hodi po drugih salonih, in kot po naključju pomerja ravno takšne kroje in stile oblek, kot je bila obleka, ki jo je najprej izbrala. Zakaj bi se torej mučili in izgubljali čas? Če vam je pomerjanje v veselje, potem vam to vsekakor priporočamo, če pa veste, da ste pravo našli že tako na začetku, potem jo rezervirajte. V salonih velikokrat slišimo žalostno zgodbo o tem, kako se je bodoča nevesta vedno znova in znova vračala na pomerjanje svoje sanjske obleke, vendar se kar ne mogla odločiti zanjo, nato pa jo je namesto nje izbrala druga nevesta, ki jo je rezervirala za isti datum. Najbrž nam ni treba povedati, kako se je ob tem nesrečnem dogodku počutila prva nevesta.

nakup porocne obleke prek spleta


6. »Rada bi naročila obleko preko spleta, saj se mi zdi cenejša kot ista obleka v salonu Kristina, 27 let

Če boste naročili obleko preko spleta, zagotovo ne boste prejeli originalne obleke oz. točno take, kot ste jo videli na fotografiji ali pomerjali v poročnem salonu, saj poročne modne hiše svojih oblek ne prodajajo preko spleta. Naj vas ne zavede ista fotografija in nenormalno nizka cena, saj so fotografije velikokrat ukradene. Blago pa ni niti približno takšno, kot je bilo tisto na originalni obleki, obleka pa bo najverjetneje potrebovala še dodatne šiviljske popravke in kaj hitro boste ugotovili, da ste pristali na skorajda isti ceni kot v salonu. Zato vam priporočamo, da raje spremljate salone in njihovo ponudbo, saj imajo poleg letnih razprodaj vedno na voljo tudi akcijsko ponudbo in, kar je najbolje, obleke lahko tudi pomerite!

popravki na nevestini obleki


7. »Kdaj lahko najceneje kupim poročno obleko?« Ana, 26 let

Saloni imajo skozi vse leto na voljo akcijske cene poročnih oblek ter popuste, ki jih občasno ponudijo ob izposojah, zato se vam vsekakor izplača, da jih spremljate preko spleta in družbenih omrežij. Zagotovo pa največje popuste ponudijo ob koncu poročne sezone (oktobra in novembra), ko so že tradicionalno na voljo razprodaje poročnih oblek pretekle sezone. Na razprodajah so vam na voljo nove in rabljene poročne obleke, cene pa se začnejo že pri 100 EUR. Vedno pa lahko pokukate tudi na našo spletno stran www.poroka-bo.si ter kliknete na zavihek BORZA OBLEK. Tu so vam vedno na voljo rabljene obleke preteklih nevest.


razprodaja poročnih oblek


Koliko stanejo pomerjanja pri nas?

Večina salonov pri nas ima plačljiva pomerjanja. Se pa pri večini salonov znesek pomerjanja odšteje, če si pri njih izposodite ali kupite poročno obleko. Za vas smo naredili seznam skoraj vseh poročnih salonov pri nas s cenami, ki jih boste odštele za enourno pomerjanje poročnih oblek.

Poročni kotiček, Ljubljana: BREZPLAČNO, VIP pomerjanje izven delovnega časa 15 €
Krinolina, Ljubljana: 15 €
Grazia, Ljubljana: BREZPLAČNO
Ena in edina, Domžale: 15 €
Mod-art, Domžale: 15 €
Sanjska obleka, Kamnik: 15 €
White Couture, Ljubljana: 15 €
Poročne pravljice, Celje: 20 € (2 uri pomerjanja)
Poročna kamrica, Ptuj: BREZPLAČNO
Hollywood, Maribor: 10 €Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
porocni sejem maribor 2023
Poročni sejem - Q&A
Odgovarjamo na najpogostejša vprašanja glede sejma!
porocne obleke do 500 eur
Poročne obleke pod 500€
Izbor čudovitih poročnih oblek po ugodnih cenah.
poroka na gradu turjak 13
Poroka na gradu Turjak
Čudovita lokacija za vajino poroko.
modni trendi porocnih oblek blog 1
Modni trendi poročnih oblek za sezono 2023
10 vidnih trendov, ki zaznamujejo nove kolekcije.
revija moja poroka 382
Revija Moja poroka, stalnica bodočih nevest.
Ena izmed prvih stvari, ko se nevesta zaroči, je nakup najnovejše revije Moja poroka!
Arhiv po letih
2022 / 2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009