X
≈

Izbiranje poročne obleke – nič več tako, kot je bilo

≈
29. januar 2021
Če ne bi bilo koronavirusa, bi večina letošnjih nevest svojo sanjsko obleko imela že zdavnaj izbrano.
Januar in februar sta za poročne salone najbolj naporna meseca, termini so zasedeni nekaj tednov vnaprej, garderobe si neveste dobesedno delijo, prostih oblek za najbolj vroče datume je iz dneva v dan manj … Trenutki, ko v spremstvu najboljših prijateljic v salonu s kozarčkom penine nazdravljate izbor obleke pa le bled spomin … V novem času, ki ga živimo, se to sliši precej neverjetno.
A letos ni nič več normalno, tudi poročna sezona je obrnjena na glavo, načrtovanje poroke pa velik izziv.

Ko se poročni saloni odprejo …
V letu 2021 bo zakonsko zvezo sklenilo približno 7000 parov – kot vemo, se bo večina poročnih parov odločilo poroko izpeljati od maja do oktobra in verjetno sta tudi vidva med njimi, kajne? Zato je precej utopična misel, da bosta prišla na pomerjanje takoj, ko se odprejo poročni saloni. V času pred Covidom je povprečni salon lahko opravil približno 5 terminov pomerjanja dnevno. Sedaj bo število strank dnevno precej omejeno. Morda bosta termina le dva (odvisno od velikosti salona).
Najbolj črn scenarij, ki se ga vsi, zaposleni v poročni industriji bojimo, pa je ta, da kljub odprtju pomerjanje oblek ne bo dovoljeno. Izkušnje kažejo, da večina nevest (več kot 98%) izbere popolnoma drugo obleko, kot na fotografiji, ki ji je všeč. Španski in italijanski kolegi ponujajo svojim strankam izbiranje oblek prek Zooma ali videoklica. Med možnostmi, ki so trenutno na voljo se zdi tudi to dobra rešitev a vsi vemo, da nikakor ne nadomesti osebnega stika svetovalke z nevesto.

VIRTUAL APPOINTMENT

A bodimo optimistični in upajmo, da se bo pomerjanje oblek nekako vrnilo v ustaljene tirnice, seveda z nekaj omejitvami, ki bodo ostale še nekaj časa in pripomogle k temu, da se ne okužimo ali da okužbo prenesemo na osebje salona mi. Torej na obisk salona se odpravite z masko, razkužilom, pričakujte tudi merjenje telesne temperature, saj gre pri pomerjanju za tesen in neposreden stik s svetovalko, ki vam poročne obleke tudi oblači.

izbiranje porocne obleke v casu epidemije2

Obleke v karanteni
Mnoge neveste sprašujete, koliko oblek je možno pomeriti v času termina. Odgovor je: povprečno od 3 do 5 oblek. V salonu je lahko tudi 400 oblek, zato je iskrena in odprta komunikacija s svetovalko ključna. Več bo informacij o vaši poroki, željah, dvomih, … lažja bo pot do popolne obleke. A popolna obleka je samo ena in zagotovo ni tista, ki bi jo izbrale, če
… bi bila cenejša,
… bi bila moja številka
… bi bila v drugačnem odtenku, …
temveč je idealna le ta, ki pristoji vašemu tipu postave, karakterju, se ujema s slogom poroke in je v skladu z vašimi finančnimi zmožnostmi.

Vse obleke, ki jih boste pomerile v salonu v času Covida, gredo po pomerjanju v karanteno. Salon je dolžan obleke razkužiti in očistiti, kar predstavlja velik strošek za salone, zato boste ponekod pomerjanje plačali. Če obrnemo drugače, oblek, ki so jih pomerjale neveste tik pred vami, ne boste mogli pomeriti, ker bodo v karanteni. In več, kot jih boste pomerili vi, manj jih bo ostalo za nevesto za vami.

izbiranje porocne obleke v casu epidemije3

Konec dober, vse dobro ...
Poročni saloni se bodo za vas kljub preprekam in omejitvam - v dani situaciji gotovo potrudili po najboljših možnostih. Razumeti morate njihovo skrb, v kolikor pride v kolektivu salona do okužb, bo marsikatera nevesta ostala brez termina ali celo obleke, česar si nihče ne želi. Vsi se moramo zavedati, da nič ni več tako, kot je bilo. Hvaležni bodimo, da bo možno obleke v živo videti ali jih celo nekaj probati. Več si po mesecih sedenja pred ekranih ne bi mogli želeti, kajne? 
pomerjanje porocnih oblek
Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
Trajnost v poročni modi (2)
Zakaj je trajnost v poročni modi pomembnejša kot kdajkoli prej?
In kako izbrati okolju prijazne modne odločitve, preden dahnete usodni "DA"?
darila za nevesto
20 idej za lepa in uporabna darila za bodočo nevesto
Poroke po COVID 19
Kakšne poroke lahko pričakujemo po COVID-19?
Se bodo poroke kdaj vrnile v normalno stanje?
F16   Porocna zgodba 1   vse   Gualdo Cattaneo   I
Najboljši poročni fotograf na svetu je iz Slovenije!
To do sedaj ni uspelo še nobenemu Slovencu.
sanjski moski IG
SANJSKI MOŠKI izbira
Med izbiranjem oblek smo ga ujeli v salonu Poročni kotiček.
Arhiv po letih
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009