≈

Ilia Voronin

≈
06. januar 2019
ZMAGOVALEC v kategoriji POKRAJINA
V sklopu minulega foto natečaja je v kategoriji POKRAJINA zmagal Ilia Voronin. Po rodu Rus, ki ga je usoda pripeljala v Slovenijo.
 

Kdo se pravzaprav skriva za fotografskim objektivom?

Za objektivom se skriva fant, ki je zaljubljen v fotografijo. Rodil in odrastel sem v Moskvi, v Rusiji. Vse življenje sem čutil strast do fotografije in zato sem v rodnem mestu obiskoval Moskovsko akademijo za fotografijo, kjer sem uspešno diplomiral. Od leta 2015 živim in delam v Ljubljani. Seveda je moja družina moja največja zaščita in podpora v vseh trenutkih mojega življenja. Moja družina je majhna. Moja žena Regina je moja najboljša podpora in ljubezen. Brez njene podpore tudi sam ne bi dosegel vsega, kar sem dosegel. Skupaj sva že 7 let in imava čudovito hčerko. Poleg fotografije obožujem potovanja, ki vedno dajejo navdih in nova spoznanja. Sem vedno odprt za ljudi, svet in nove ideje.

ilia

ILIA VORONIN

Kdaj ste se začeli ukvarjati s poročno fotografijo?

S fotografijo se ukvarjam že celo življenje, profesionalno pa fotografiram poroke od leta 2011. V Sloveniji sem prvič fotografiral poroko leta 2016.

Kakšen stil poročne fotografije vam je najljubši?

Moj slog fotografiranja porok lahko opredelim kot klasičen, romantičen in eleganten. Pomembno mi je, da so čustva mladoporočencev na prvem mestu, pa tudi da ljudje nekaj začutijo, ko pogledajo moje fotografije. Pomembno mi je tudi, da fotografiranje poteka v prijaznem in sproščenem vzdušju. Le tako lahko ustvarim čudovite, pristine in spontane fotografije. Vsaka poroka predstavlja nekaj drugačnega, posebnega, z drugačno energijo in čustvi. Zato fotografije nikoli niso enake. Še ena pomembna naloga fotografa, da bi bila poročna zgodba ujeta v celoti, ker so konec koncev poročne fotografije največji spomin na poročni dan.

poročni fotograf ilia vonin

Katere trenutke na poroki imate najrajši?

Res težka naloga, vendar če se že moram odločiti, potem je to portretna fotografija. Vedno vsem parom priporočim, da bi imeli dovolj časa za portretno fotografiranje. Za pristne in iskrene trenutke, ko bodo na fotografijah vidni samo ljubezn, sreča ter sproščenost. Takrat lahko ujamem najbolj magične trenutke in naredim čudovite, nežne fotografije za vajine najlepše spomine. Seveda tudi vedno rad ujamem iskrene trenutke med parom in družino oz. prijatelji.

poročna fotografija ilia

Na kaj morajo biti pari na poroki, po vašem mnenju, bolj pozorni?

Uživajta, uživajta in še enkrat uživajta! Pomembna sta vidva, vse ostalo je samo okras. Vajina poroka je vajin dan in preprosto uživajta eden zraven drugega. To je vajin dan in ravnajta se po svojih željah, saj je vsaka poroka drugačna. Izgledala bosta čudovito, ker bosta srečna, ljudje se bodo imeli lepo, ker bodo z vama in dan bo popoln, ker bo to dan vajine ljubezni. Uživajta v njem. V poroko pa lahko  vključita tudi svate. 

Plansarsko jezero poroka (298)

Kako bi izgledal vaš popoln poročni album? Če pričneva s sanjsko lokacijo, vremenskimi pogoji, številom ljudi…

Obožujem slovensko naravo pa predvsem gore in hribe. Vedno uživam, ko delam nekje v naravi, ker v Sloveniji kjerkoli najdeš lepe kotičke. Z veseljem bi fotografiral kakšno poroko, ki bi v celoti potekala v naravi. Mislim da bi bila to dobra izkušnja. Glede vremena najraje ustvarjam ob oblačnem vremenu kot v soncu. Takrat nastanejo bolj romantične in lepe fotografije. Število svatov na poroki mi ni tako pomembno. Menim, da je poroka dan za druženje s svojimi prijatelji in družino, zato je dobro, ko se vse dogaja v krogu najbljižnih.

nevesta in ženin

Če je Ilia s svojo fotografijo prepričal tudi vas, ga lahko najdete na www.voroninfoto.si.Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
Berta
Poročni trendi z newyorškega tedna mode
za leto 2020
porocni sejmi 2019 2020 poroka bo
Poroke 2020
Na koledarju si označite 16. in 17. november 2019!
kako prihraniti
Kako prihraniti?
Poroka stane, to je dejstvo in ravno zato smo poiskali nekaj predlogov, kako lahko zmanjšate svoj po...
art box poročni par
Art Box Photography
Zmagovalca v kategoriji PORTRET na našem lanskoletnem foto natečaju
pomerjanje poročne obleke s prijateljicami
Kako izbrati svojo sanjsko poročno obleko?
Vse si želimo, da bi bile na poročni dan videti nadvse čudovito in k temu v veliki meri pripomore pr...
Arhiv po letih
2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009