X
≈

Igre za dekliščino in fantovščino

≈
04. februar 2014
Prava poroka ne sme miniti brez fantovščine in dekliščine. Dandanes pa se veliko parov odloči za skupno slovo od samskega stanu. Temu je velikokrat razlog to, da imata oba skupne prijatelje in se preprosto ne želita zabavati zgolj v ženski ali moški družbi. No, če vseeno želite imeti ločeno slovo, smo za vse poiskali nekaj glavnih pravil, ki se jih morate držati, ter iger, ki jih lahko uporabite tako pri slovesu bodoče neveste kot ženina.

BRANJE ZA ORGANIZATORJE


PRAVILO 1
Fantovščino in dekliščino finančno krijeta nevesta in ženin. Vidva se namreč »poslavljata« od svojih prijateljev in zato je tudi prav, da jih pogostita. V to je vključen najem prostora, hrana in pijača. Velikokrat pa spremljevalni ekipi zbereta denar ali kakšno drugo darilo in tako malce finančno razbremenita oba. Vendar se ne smete vedno zanašati na to.

PRAVILO 2
Ideje in igre na dekliščini so v velikokrat v domeni glavne priče. Seveda pa se ta lahko posvetuje tudi z drugimi udeleženci. V kolikor pa imate za svojo pričo moškega (nevesta) ali žensko (ženin), pa organizacijo lahko prevzamete tudi sami ali vaš oz. vaša najboljši prijatelj oz. prijateljica.

PRAVILO 3
Če imate možnost, naj si ekipi naredita enotne majice ali pa morda kravate, kape …, skratka, najdite skupno nit, ki vas bo povezovala in že takoj dala vedeti, čemu ekipa služi. Poleg tega pa se bodo njeni člani čez čas zelo radi spomnili »poslovilne« zabave.

PRAVILO 4
Fantovščino in dekliščino lahko naredite tudi nekoliko bolj osebno. Igre prilagodite njunemu poklicu, hobijem, skupnim interesom … Verjemite mi, da bosta bodoča zakonca to še kako cenila. 

PRAVILO 5
Velikokrat so igre lahko zelo seksistične, vendar pazite, da z njimi ne pretiravate in ne užalite glavnih dveh akterjev.

PRAVILO 6
Ne pretiravajte z ALKOHOLOM. Velikokrat namreč prav zaradi opojnih substanc postanemo še bolj pogumni, kar se velikokrat prav na fantovščinah in dekliščinah konča slabo. Zagotovo pa se svoje »zadnje« zabave ne želite spominjati po obisku urgence ali celo prestavitvi poroke. 

PRAVILO 7
Če vas (nevesto ali ženina) skrbi zaradi iger (nekatere povsem upravičeno), se prej pogovorite z glavnim organizatorjem ali organizatorko. Prepričana sem, da je vaš strah neutemeljen in da boste skupaj naredili nepozabno zabavo. 

dekliscina

IGRA 1 – »Ženin ima talent«


PRIZORIŠČE – Poiščite kakšen javen prostor, da bodo njegov talent ocenili tudi mimoidoči.
Preizkusi naj se v petju! Naš predlog – Ne bom se ženil.
Preizkusi naj se v plesu! Naš predlog za soplesalko – metla ali sesalec.
Preizkusi naj se v ročnih spretnostih! Naš predlog – previje naj dojenčka (vendar še s starimi plenicami) ali zamesi kruh.


IGRA 2 – »Odkriti nežnejšo plat«


Ker moški pravzaprav ne znajo ceniti, če se ženska za njih uredi, in ne vedo, koliko časa to sploh vzame, bo morda najbolje, da se za en večer postavi v njeno kožo. Ekipa naj mu pripravi ličila (namaže naj se brez ogledala, izberite pa zelo žive barve), lak za nohte (tudi nalakira naj si jih z zaprtimi očmi), tangice in modrček (ki ga ustrezno podložite), mini krilo in oprijeto majčko. Če nima ravno velikih nog, mu morda še lahko najdete kakšne salonarje, lahko pa je zgolj v natikačih. Seveda morajo biti tudi noge urejene, zato naj si jih vsaj do kolen povoska ali pobrije. Nato pa se lahko skupaj odpravite zabavat in na zabavi mora zbrati kar največ moških podpisov.

IGRA 3 – »Poročna obleka in šopek«


Vsaka nevesta mora imeti poročno obleko in ker smo pri izbiri prave lahko še zelo zahtevne, bo morda najbolje, da si jo bodoča nevesta izdela kar sama. Potrebovala bo kuhinjske brisače (lahko tudi toaletni papir ali krep papir) in spenjač. Sicer greste lahko še v detajle in okrasite obleko s kakšnimi barvnimi dodatki, morda rožami, kristali, lento … Poleg obleke pa potrebuje še šopek. Če to pomeni, da ga mora nabrati sredi mesta, toliko bolje. 

IGRA 4 – »Navdušen smučar«


Če bo vaša fantovščina sredi poletja, ženin pa je vseeno nekoliko bolj zimski človek, ga kot navdušenega smučarja lahko oblečete v smučarsko opremo (hlače, jakno, rokavice, šal, kapo), smučarske čevlje ter nadenete smuči, ki pa jih lahko sicer sname, vendar jih more vseeno nositi s seboj. Pije pa lahko le čaj ali kuhano vino. 

IGRA 5 – »Album«


Gre za igro in hkrati darilo, ki bo vzelo malce več udejstvovanja zbranih. Lahko jima pripravite poseben album. Na začetku albuma naj bodo njune fotografije z različnih obdobij (od dojenčka pa do najstniških vragolij), nato dodate kakšno skupno, potem pa začnete s poročnimi fotografijami. Tu poskušajte najti čim več namišljenih poročnih fotografij, kjer namesto slik pravih parov prilepite njuna obraza. To lahko nadaljujete tudi z njunimi otroci, vključite vse pomembnejše življenjske preizkušnje (npr. prvi šolski dan, matura …). Vse skupaj lahko pospremite s smešno zgodbo in namišljenimi prigodami v njunem nadaljnjem življenju.

IGRA 6 – »Iskanje zaročnega prstana«


Še ena v vrsti klasičnih iger – iskanje zaročnega prstana brez pomoči rok. Bodoči nevesti lahko vzamete njen zaročni prstan in ji ga nato skrijete pod kupček moke ali sladkorja. Če bi želeli igro še malce otežiti, lahko nevesto pred iskanjem po obrazu še malce osvežite z vodo.
baloni
IGRA 7 – »Priprava na zmenek« 

Bodoči mož povabi svojo ženo na zmenek in seveda se mora ta primerno urediti, pri tem pa ji lahko pomagate. Zavežite ji oči in ji podajajte različne kose oblačil, vendar ne v pravilnem vrstnem redu. Spodnje hlače in modrček naj obleče čez hlače in pulover, ne pozabite pa tudi na mode dodatke – zagotovo bo kapa sredi poletja več kot primerna. 

IGRA 8 – »Ženino kosilo«

Bodoči ženin se po napornem delovniku vrne domov in doma ga čaka ženino kosilo. In kaj mu je pripravila danes? Kandidatu za ženina zavežite oči in mu pripravite nekaj odličnih »omak«, ki mu jih je pripravila njegova draga. On pa mora seveda ugotoviti, kaj je pojedel. Med jedi lahko zmešate kečap, gorčico in majonezo, morda kakšno otroško kašico … Seveda pa ideje prepuščam tudi vam. 


IGRA 9 – »Seznam nalog«


Ženinu naj ekipa pripravi seznam nalog, ki jih mora v tistem večeru narediti, in ko so opravljene, mu lahko podarite diplomo o opravljeni fantovščini s podpisi vseh prisotnih. Te naloge so posebno primerne za tiste fantovščine, ki se bodo dogajale v večjem mestu.
NEKAJ NALOG:
- Dobiti mora poljub dekleta, ki ima enako ime kot njegova zaročenka.
- Najti mora dekle, ki mu bo plačala pijačo. 
- Najti mora dekle, ki mu bo dala kos spodnjega perila. 
- Sam mora odplesati eno pesem na odru ali na glavnem plesišču v diskoteki. 
- Zbrati mora toliko poljubov samskih deklet, kolikor let tudi sam šteje. 
- Zbirati mora podpise deklet, ki pa se mu morajo podpisati na kožo. 

fantovščina
IGRA 10 – »Brez besed«

Določite seznam besed, ki jih v tistem večeru glavna zvezda ne sme izreči (npr. ime zaročenke/zaročenca, poroka, piti …). V kolikor jo izreče, morate določiti kazen, ki jo mora takoj izvršiti. POZOR – naj bodo kazni izvirnejše kot klasično pitje alkohola. Morda mora poiskati nekoga za ples, dobiti poljub, si sleči del oblačila ...

IGRA 11 – »Abecedno jabolko«


V širše vedro polno vode dajte 25 jabolk, na katerih so črke abecede. Nevesta pa mora z usti prijeti jabolko oz. iskati toliko časa prava jabolka, da iz njih sestavi priimek svojega zaročenca. 

lenta za dekliscino

kapa za dekliscino

Iščete zabavne pripomočke, ki bodo popestrili dogajanje?


Komentarji
smo organizatorji dekliščin v Ljubljani, tako da če potrebujete pomoč pri organizaciji poglejte našo spletno stran: henpartyljubljana.com
Petra Marinšek
01. Jul 2016
Super ideje! Bomo zagotovo sprobale v praksi.
Berta Seal
08. Mar 2016
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
dekliscina porocna trgovina
Ultimativni vodič za organizacijo dekliščine
Naj bo nepozabna!
porocni sejem maribor 2023
Poročni sejem - Q&A
Odgovarjamo na najpogostejša vprašanja glede sejma!
porocne obleke do 500 eur
Poročne obleke pod 500€
Izbor čudovitih poročnih oblek po ugodnih cenah.
poroka na gradu turjak 13
Poroka na gradu Turjak
Čudovita lokacija za vajino poroko.
modni trendi porocnih oblek blog 1
Modni trendi poročnih oblek za sezono 2023
10 vidnih trendov, ki zaznamujejo nove kolekcije.
Arhiv po letih
2023 / 2022 / 2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009