≈

Ideje za majhno poroko in veliko slavje

≈
19. maj 2020
Kako obdržati ključne svate iz celotnega seznama gostov in ohraniti poročno slavje v celoti?
Sanjali ste o veliko poroki. Po covid-19 pa ste morali svoj seznam skrčiti na sedaj vsega 50 svatov ali še manj.

Zmanjšati poročno slavje na prijetnih in intimnih 20 svatov vam zagotavlja, da bodo ob vas resnično najboljši in najožji prijatelji ter družinski člani. Tako se boste uspeli na svoji poroki podružiti prav z vsemi in z vsakim ustvariti čudovite spomine na vajin najlepši dan v življenju.

Preverita svoj seznam klicev in sms-ov in na poroko povabita le tiste, s katerimi sta bila v stikih v zadnjih treh mesecih.

Razmislita o novi poročni lokaciji.

Ožji seznam gostov hkrati pomeni več možnosti izbire pri vajini poročni lokaciji. Morda razmislita o alternativni lokaciji, ki je manjša, prijetnejša, udobnejša, bolj domača ter tako tudi cenovno dostopnejša.
Seveda vsi vedno najprej pomislimo na restavracije, manjkrat pa se odločamo za hotelske suite, galerije, vrtove ali bare. Razmislita kje sta se prvič srečala, morda pa je v bližini ravno pravšnji vrt za vajino poroko.


Kaj potrebujeta?

Osnova vsake poročne lokacije, ne glede na to ali gre za veliko ali majhno poroko, je najem prostora, hrana, pijača, strežno osebje, dekoracija prostora, osnovne tiskovine in zabava. Te osnove upoštevajta, ko se odločata o najprimernejši lokaciji za vajino poroko.

Odlična ideja je tudi najem organizatorja porok. Četudi gre le za usklajevanje si boste želeli, da bi vam na tako pomemben dan nekdo olajšal potek dneva. Tako boste sami lahko brezskrbno uživali, namesto da bi se ukvarjali s tem ali imajo vsi vajini gostje polne kozarce.


Preskočita nepomembno.

Ideje za majhno poroko in veliko slavje (3)

Ko se odločata o malenkostih, pomislita kaj je tisto kaj vam resnično veliko pomeni. Na manjših porokah se veliko parov odloči, da bodo tradicionalni prvi ples raje izpustili. Nekateri se niti ne odločajo za formalna vabila in svoja povabila napišejo kar na roko. Niti se ne odločajo za foto kotiček, saj so prepričani, da najeti fotograf ob manjšem številu gostov zagotovo ujame vse pomembne trenutke.


Prihranita.

Z zmanjšanjem števila svatov bo vajin poročni proračun bolj ohlapen, zato dodatna finančna sredstva modro izkoristita za prijetno popestritev vajinega dneva.
Morda si na ta račun omislita boljšega in posledično tudi dražjega fotografa, ki bo ujel smeh in prikrite solze, če vama kvalitetne poročne fotografije veliko pomenijo, ali pa nadgradita večerjo iz 3 v 5 – hodni menu, morda povabita degustatorja vin, da večer še dodatno popestrita in začinita.

Ob manjšem številu svatov se resnično lahko posvetita podrobnostim in poročno izkušnjo še obogatita z detajli, ki bodo vama in vajinim svatom ostali v čudovitem spominu.


Ne pozabita na dekoracijo

Ideje za majhno poroko in veliko slavje (4)


Manjše število miz pomeni več prostora, zato ne pozabita niti na dekoracijo prostora. Upoštevajta tudi luči, rože, tkanine, sveče, vse kar bo ustvarilo ambient poseben in čaroben. Če bi rada v vajino poroko vključila veliko dodatkov in detajlov je intimna poroka kot nalašč za to! Lahko vključita celo družinsko dediščino: čudovit porcelan ali ročno vezene prtičke.

Ustvarite prostor, kjer se boste vsi počutili prijetno in sproščeno.


Za konec še priljubljeni nasvet za intimno poroko

Opustite manjše mize in namesto več miz posedite vse svate za eno dolgo mizo ali mizo v obliki črke U, tako se bodo vsi počutili kot del družine.


Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
porocni sejem ljubljana poroka bo1
12. poročni sejem v Ljubljani
POROČNI PARI 2021! Na koledarju si označite 21. in 22. november 2020!
darila za nevesto
20 idej za lepa in uporabna darila za bodočo nevesto
poročna zahvala
Najlepše poročne zahvale
Izrazita svojo hvaležnost.
Poroka Portorož (9)
Intimna poroka ob morju
Pravljična poroka ob morju se je odvila brez prič in svatov.
kako izbrati porocno obleko zanj wilvorst
Kako izbrati poročno obleko zanj?
Moška moda v zadnjih letih postaja vse drznejša zato ni čudno, da se moški nemalokrat znajde pred di...
Arhiv po letih
2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009