≈

Čudovita poročna zgodba

≈
12. februar 2020
'Obrnila sem se nazaj k vratom, da vidim kaj se dogaja in tam je stal ON.'
Tanja in Miha, kako sta se spoznala?
Najino prvo srečanje je bilo čarobno ali skoraj čarovniško, začarano bi lahko rekla. Spoznala sva se v mesecu novembru 2018 v Fitnes centru Optimum v Grosupljem. Ko je Miha stopil v dvorano za vodene vadbe so začele luči nenavadno utripati. Obrnila sem se nazaj k vratom, da vidim kaj se dogaja in tam pri vratih je stal ON - Miha. Še danes ne veva ali so dejansko luči utripale in žmigale ali je bil to samo znak meni s strani »nekoga tam gor« naj pogledam nazaj. Po tem dogodku nama je bilo zelo hitro jasno, da naju vleče skupaj kot magnet in da so čustva iskrena, močna in zelo intenzivna. 11.1.2018 sva na ponovoletnem srečanju v fitnesu že vedela, da si želiva biti skupaj, čeprav naju je čakalo še nekaj zapletov. V nekaj mesecih sva se preselila skupaj in že sanjala o poroki. Pri 43 letih so ti te stvari veliko bolj jasne in zrel pogled na situacijo bistveno olajša odločitve. Če bi se dalo, bi bila poročena že po 3 mesecih, tako pa sva glede na vso situacijo počakala malo dlje.

Kako vas je zasnubil?

Zaroka ni bila presenečenje, saj sva vedela kaj si želiva. Je pa bilo kljub temu izredno lepo. Piran je moj raj kamor izredno rada zahajam. Tam se napolnim z energijo, naberem moči in razvajam svojo dušo. Miha je vedel, da obožujem to čudovito staro mesto, zato me je zaprosil na vrhu cerkvenega zvonika v Piranu in sicer 3. februarja 2019. Seveda po protokolu, tako da je pokleknil na koleno in z odprto škatlico s prstanom vprašal tisto pravo (smeh).

Prvi zapleti do popolne poroke.
Po naravi sem človek akcije in stvari se vedno lotim pravočasno, da mi kasneje ne teče voda v grlo. Zato sva s pripravami na poroko pričela zelo hitro, tako sva se lahko potem sprostila, odklopila in nisva bila več pod stresom.

Sprva sva se želela poročiti v Piranu, vendar se s tamkajšnjimi hoteli nismo uspeli dogovoriti glede pogostitve. Njihove restavracije niso bile dovolj velike za število najinih svatov, poleg tega so imele tudi časovno omejitev – poroka bi lahko trajala samo do pol ene ure zjutraj, zaradi hotelskih gostov. Po prvem razočaranju sva se po ideje o poročni lokaciji zatekla k poročnim revijam in odkrila nama sanjsko lokacijo. Hiša posebne sorte! Gospod Vid Sorta nama je pomagal s predlogi in bil nasploh izredno ustrežljiv. “Nevesta ima vedno prav, ” se je hecal.

Poročna zgodba Tanja 7

Izrecno moram pohvaliti Upravno enoto Sežana, ki so bili zelo prilagodljivi in pozorni do najinih želja ter posebnega poročnega protokola, ki sva ga želela. Želela sva biti namreč zadnja v vrsti za tisti dan, da sva imela dovolj časa zase, med obredom sva imela vsak svoj poročni govor ter svojo pesem, poročno pesem sva želela, da igra na klavir moj sin Mark. Dovolili so nama tudi, da usodni »Da« poveva s svojimi besedami: “Z vsem srcem, za vedno.”

Največ težav sva imela s poročnimi vabili, ker nama niso bila všeč klasična vabila s čipkami, pentljami, narisanimi slikami ženina in neveste. To enostavno nisva bila midva. Nato sem dobila navdih in se odločila, da narediva kolaž najinih slik v tem skupnem letu. Dizajn za vabila so pripravili v prijateljevi tiskarni. Vabila so bila natisnjena na čudovit nežno vijolični, perla papir s posebnim besedilom, ki sem ga sestavila sama. V tiskarni so nama pripravili tudi poročno tablo s slikami svatov, ki sva jih izbrala ter sedežni red na mizah.

Velik zalogaj je bilo organizirati prenočišča za skoraj vse svate, saj so Kodreti majhen kraj in nimajo hotelov, zato je bilo potrebno poklicati kar precej sobodajalcev v Štanjelu, da smo vsem zagotovili in rezervirali nočitev.

Poročna zgodba Tanja (5) (Custom)

NEVESTINA OBLEKA:
Z Mihom sva skupaj pogledala kar nekaj katalogov poročnih oblek in videla, da je obema všeč isti, preprost, stil oblek. Z mojo poročno pričo Metko sva šli skupaj v lov za obleko in verjetno sem bila ena redkih nevest, ki je poročno obleko izbrala v rekordno hitrem času. Bila je ravno prav elegantna, z biserčki in vseeno tako preprosta. Počutila sem se kot princeska. Obleko sem kupila, ker nisem želela, da se ji do poroke zgodi kaj nepredvidljivega in Renata Šoštar, šivilja v poročnem salonu, mi jo je prilagodila, sedaj po poroki, pa jo bo predelala v večerno obleko. Ker sem vedela, da v tej obleki ne bom mogla odplesati poročnega plesa, za katerega sva si z Mihom vzela resnično veliko časa in precej zahtevno koreografijo glede na to, da prej še nikoli nisva skupaj plesala, sem potrebovala še krajšo obleko. To pa sem kupila v Poročnem kotičku na Dolenjski cesti, v Ljubljani.

ŽENINOVA OBLEKA:
Tudi Mihovo obleko sva kupila v Poročnem kotičku. Obleka je bila v temno modri barvi, s kravato v nežno vijolični barvi, ki se je ujemala z barvo šopka. Oba sva imela tudi čevlje po naročilu in sicer pri Skubic Manufaktura d.o.o.. Peter Skubic in njegova žena Klara sta uigrat tim, ki znata odlično svetovati in usklajevati barve.

poroka 0060

ŠOPEK, DEKORACIJA:
Všeč so mi barve v roza oziroma nežno vijoličnih odtenkih, zato mi je na spletu hitro padel v oči šopek v takih barvah. Šopek je naredila cvetličarka Mateja iz Cvetličarne Rodanta v Ljubljani. Tudi avtomobil je bil okrašen v istem stilu - z velikim srcem na pokrovu avtomobilskega motorja in vijoličnimi pentljami. Šopek je bil iz belih vrtnic Avalanche in vijoličnih vrtnic Memorielane, statico, šlajerjem in ruscusom. Imela sem kar dva poročna šopka, saj sem enega želela podariti, drugega pa obdržati zase in ga posušiti.

PRSTANA:
Prijateljica nama je podarila vstopnici za poročni sejem na Ljubljanskem gradu. O prstanu resnično še nisva razmišljala, zato sva šla na sejem zgolj iz radovednosti, da vidiva kakšna ponudba sploh obstaja. Pri toliki izbiri se nama je kar mešalo, vendar nama ni nič posebnega padlo v oko. Potem pa sva prišla do stojnice, kjer je mlado dekle kar prekipevalo od pozitivne energije in takoj sva vedela, da bova tukaj kupila prstane. Zlatarstvo Prosenc iz Celja nama je izdelalo čudovite prstane s prav posebnim napisom »čarobno in hvaležno«. Šele takrat sva tudi izvedela, da je mlado dekle lastnikova 14 letna hči. Bila sva izjemno presenečena nad njeno strokovnostjo in pozitivno naravnanostjo. Prstana sva izbrala v belem zlatu, v kombinaciji z rdečim zlatom.

TORTA:
Pri torti nisva želela tipične več nadstropne torte, ampak sva se odločila za mono porcijske tortice z okusom pasijonke. Noro dobra kombinacija! Imela sva 90 majhni tortic ter eno malo večjo, ki sva jo na skupaj razrezala. V slaščičarni Dulcis v BTCju sva se z gospodom Robijem, ki je vodja v slaščičarni, dogovorila za vse podrobnosti in resnično so nama šli pri vseh stvareh zelo nasproti, vključno z ugodno ceno prevoza. Predvsem pa naju je pritegnila prijaznost in nasmeh gospoda Robija.

USODNI “Z VSEM SRCEM, ZA VEDNO”:
Dan poroke je bil eden najlepših dni v najinem življenju. Zdaj razumem, da to ni samo fraza, ki jo mladoporočenci uporabijo, ampak je poročni dan resnično poln čudovitih emocij (smeh).
Najpomembnejše je bilo, da sva bila tako zelo sproščena, nič pod stresom, nasmejana. Kljub temu, da se nisva poročila v Piranu kakor sva sprva želela, sva vseeno vse profesionalne fotografije naredila v Piranu.

Že večer prej sva odšla v Piran, se odpravila na romantičen sprehod ob obali in šla mirna spat. Mir nama je prinesla tudi vremenska napoved na poročni dan, saj je bil to edini dan v zadnjih 10 dnevih, ko je bilo sonce. Nebo brez oblačka, čiste ulice Pirana in morski zrak… neprecenljivo. Dan se je lahko pričel…

Poročna zgodba Tanja 6  Custom

Navsezgodaj zjutraj, že ob 6h, sva imela frizerja in make up v Luciji. Že samo to vam lahko veliko pove o nekompliciranju, sproščenosti in pozitivni energiji, da niti frizure nisva prej poskusila, da sva se s frizerko in vizažistko vse dogovorili le po telefonu in se do tistega dne sploh nismo videli (smeh). Zaupanje na tako pomemben dan je bilo resnično nujno (smeh).

Ko sva se vrnila iz Lucije v Piran, naju je že pričakovala prijateljica in fotografinja obenem, Andreja Travnik. Skupaj s partnerjem Simonom Megličem sta nama tudi po poroki izdelala čudovito foto knjigo v belem usnju s skoraj 400 fotografijami.

Po fotografiranju smo se odpeljali domov v Grosuplje. V kombiju, v poročnih oblekah, sva izgledala kot v kakšen filmu, ko ženin in nevesta pobegneta. S kombijem sva bila, ker sva prejšnji dan seveda morala v Kodrete odpeljati vse stvari, ki smo jih za slavje še potrebovali, imela s sabo kovčka, poročne obleke…

V Grosupljem sva ob 14. uri pričakala svate. Sonček je bil tudi tukaj. Zelo sva bila hvaležna Tadeju z naše grosupeljske tržnice, ki nama je bil pripravljen odstopiti velike senčnike za primer dežja ali sonca. Pogostitev je bila enkratna, presenečenje z avtomobilom in dekoracijo za naju je uspelo, snemalca in fotografinja so odlično opravljali svoje delo. Ob 15 uri smo se odpravili proti Kodretom (Štanjelu), kjer so nas ob 17h že čakali s hladno penino, sočnim sadjem, v ozadju pa je igrala glasbena skupina Matrinas. Ker sva večino profesionalnih fotografij naredila že v Piranu, smo se tukaj slikali bolj v smešnih pozah, skupinsko, nekaj družinskih fotografij…
Ob 18. uri je bil obred. Uvodno poročno pesem je igral moj sin Mark in sicer Rivers flows in you od Yiruma. Že samo njegova priredba je bila čudovita, kaj šele nasmehi vseh zbranih svatov, moj najboljši prijatelj Tomaž s katerim sva prijatelja že 30 let, ki je stal ob meni, narava okoli naju in seveda najpomembnejše… pogled na mojega bodočega moža.

čudovita poročna zgodbapg

Med obredom sva imela vsak svoj govor in vsak svojo pesem, ki jo je zaigrala glasbena skupina Matrinas in sicer Mihovo od Kvatropircev »Do nebes in nazaj« ter mojo od Tjaše Hrovat in Uroša Steklase »Boš znal naprej me ljubiti«. Matičar in pooblaščenec sta bila tako ganjena nad najinim obredom in nasmejana, predvsem pa jima je bilo všeč, ker prisega ni imela klasičnega »da«.

Po končanem obredu, čestitkah, darilih, smo imeli prvi del večerje v čudoviti vinski kleti, kjer sva se še dodatno zahvalila nekaterim prijateljem, povedala nekaj organizacijskih detajlov, gostilničar je predstavil menu za večerjo, sledila sta še dva kratka govora poročnih prič in mojih prijateljic, potem pa nas je zunaj že čakal DJ Roman, da nas je še dodatno ogrel z glasbo, ki smo jo skupaj izbrali… glasba naših let – 80ta, 90ta, rock, malo bivše juge, nekaj naših slovenskih popevk, vsi hiti zadnjih 40 let… vse živahne, poskočne.

Vmes sem se že preobleka v svojo krajšo poročno obleko, saj naju je po trebušnih plesalkah, ki so bile tudi darilo prijateljice Mateje, že čakal najin poročni ples na pesem Eda Sheerana, Perfect. No, tukaj sva pa imela tremo, saj še nikoli nisva plesala pred toliko ljudmi, ki bi vsi gledali samo naju, ampak sva se odrezala odlično (smeh)! Po drugem delu večerje pa je sledilo moje presenečenje, moje poročno darilo zdaj že možu. Izza ovinka je na plesišče prišla Marta Zore in mu zapela pesem Le s teboj. Seveda so sledile solzice, poljubčki, objemčki. Zelo je bil ganjen.

poroka 1427

Nato je sledila še torta, vsI svatje so dobili v roke iskrice, da so jih prižgali, DJ Roman je zavrtel pesem Za prijatelje, zarezala sva tortico, natakarji so razdelili mono porcijske tortice, ki smo jih lahko jedli kar stoje. Med zabavo je Miha z zobmi slekel še mojo podvezico, ki sva jo skupaj s poročnim šopkom podarila mojemu bratu in njegovi izbranki, ki bosta marca postala prvič starša. Zabava se je nadaljevala do jutranjih ur. V apartmaju naju je seveda čakalo »neprijetno« presenečenje…zvezane pentlje po celem apartmaju, sobah, kopalnici, postelja polna listov vrtnic in kamenčkov (smeh)… Vse za dober žur!NEVESTINI NASVETI in TRIKI:
1. Priporočam, da ne varčujeta pri fotografu in snemalcu. Fotografije so čudovit spomin na popoln dan, ker pa fotografije ne pokažejo vsega, je snemalec uspel ujeti tudi vse tiste trenutke, ki sva jih midva izpustila, saj nisva mogla biti pri vseh zraven.

2. Prihranita lahko pri zahvalah, ker so sedaj moderni mediji veliko bolj priročni, tiskana zahvala s fotografijo, pa velikokrat ostane nekje v predalu.

3. Izmed bližnjih prijateljev si izberita »vodjo protokola«, ki bo skrbela, da bo dogajanje tekoče teklo in se bosta vidva lahko posvetila samo vama in uživanju. Vodja bo poskrbel, da bodo vse pentlje na avtomobilih, se boste pravočasno odpravili, vas združil za skupinsko fotografiranje, priskrbel kakšne rekvizite, ki sta si jih zamislila (npr iskrice, balone…). Važno je, da ima predvsem nevesta občutek, da vodji lahko popolnoma zaupa in se po toliko mesecih priprav malo oddahne.

4. Pravočasno začnite s pripravami, da vam potem ne bo tekla voda v grlo in predvsem, da ne bo čisto vse leto namenjeno stresu s poroko. Kupite si eno od poročnih revij, ki ima notri zbrano kaj vse morata urediti (po navadi notri kakšen planer) in si obkljukajta stvari.

5. Obvezno naj ima nevesta rezervi par čevljev s seboj, saj je hoja v visokih petah lahko zelo utrudljiva in naporna.

6. Sprostita se in uživajta. Nič zato, če gre kakšna malenkost narobe ali drugače kot sta planirala. Čez nekaj časa to ne bo več pomembno. Pomembno bo, da bosta vidva znala skupaj graditi zakon, odnos, iskrenost, da bosta znala krmariti med vsemi dobrimi in malo manj dobrimi stvarmi v življenju. Na ta vajin čarobni dan pa se pustita razvajat, uživajta, se smejta, bodita igriva, sproščena, adrenalin pa naj dela samo toliko, da vama bo prijetno, da bosta čutila vznemirjenje, metuljčke v trebuhu. Bodita resnično srečna!

Sodelujoči:

FOTOGRAF: Foto Travnik, Grosuplje(Andreja Travnik),
SNEMALEC: Čulk film (Jure Čulk)
FRIZERKA: Trendi Horvat Aleksandra s.p., Portorož
MALE UP: Zrcalce zrcalce Barbara Mesarič s.p., Portorož
POROČNA OBLEKA ONA: dolga Salon White Counture, Ljubljana ter kratka iz Poročnega kotička, Ljubljana.
POROČNA OBLEKA ON: Poročni salon Poročni kotiček v Ljubljani.
ŠIVILJA: Renata Šoštar s.p.
CVETJE: Cvetličarna Rodanta, Ljubljana.
CATERING: Borbona, Ljubljana
POROČNA TORTA: Slaščičarna in kavarna Dulcis Caffe d.o.o., Ljubljana
KRAJ POROKE: Hiša posebne Sorte, Kodreti (Štanjel)
PRSTANI: Zlatarstvo Prosenc, Celje
PLESNA KOREOGRAFIJA: Bolero in Miha Perat – plesna šola
VABILA: Tiskarna Silveco, Matjaž Gombač
GLASBA: Glasbena skupina Matrinas, glasbene šole Lipičnik, DJ Roman Birk
PLESNA TOČKA: Orientalska plesna šola Mateja Pevec
Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
Poročno potovanje in koronavirus 3
Poročno potovanje pod vprašajem
Ustavljen letalski promet je marsikateremu paru prekrižal načrte za poročno potovanje. Kaj storiti?
Varuška na poroki
Zakaj je dobro razmisliti o varuški na poroki?
Tudi vi razmišljate kako zagotoviti, da se bodo vsi gostje zabavali - tudi tisti z otroki?
izpoved neveste (8)
IZPOVED NEVESTE – POROKO SVA BILA PRIMORANA PRESTAVITI
Intervju z nevesto, ki ji je koronavirus prekrižal načrte.
koronavirus (2)
Koronavirus in odpoved poroke. DA ali NE?
Znašli smo se v primežu koronavirusa in ta terja svoj davek tudi v svetu porok.
Poročni sejem Portorož (59)
Wedding Weekend Portorož, sejemski utrinki
Veseli smo, da svojo poročno zgodbo ustvarjate skupaj z nami.
Arhiv po letih
2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009