≈

Kako izbrati moško poročno obleko?

≈
18. april 2018
Moda, ki v zadnjih letih postaja vse drznejša tudi zanj, moškega velikokrat postavlja pred dilemo, kaj obleči. Zlasti ob posebni priložnosti, kot je poroka.
KAJ UPOŠTEVATI PRI IZBIRI POROČNE MOŠKE OBLEKE?

V prvi vrsti je zelo pomembno, da ženin izbere model obleke, ki mu pristoji in šele nato barvo. Moška poročna obleka naj se prilega postavi, pri čemer je zelo pomembna dolžina rokavov in hlač.
Osnovna pravila za določanje dolžine rokavov in hlač so naslednja:

- Dolžina rokavov pri moški obleki naj sega do zapestja ali manj, če želimo, da srajca gleda izpod rokavov pa 1,5 cm.
- Dolžina hlač je odvisna od širine hlačnic. V kolikor so hlače modnega kroja z ožjimi hlačnicami npr. 16-18 cm naj segajo do gležnja oz. do roba čevlja. Dolžina moških hlač širine 19-20 cm pa naj bo 1 cm nad peto ali do pete čevlja.

  sens moška obleka


UJEMANJE S TEMATIKO POROKE

Ženinu pogosto svetujemo stilsko usklajenost z nevesto, oziroma s tematiko poroke. Dandanes poznamo res ogromno različnih stilov porok; od rustikalnih porok pa vse tja do porok v eksotičnih krajih. Pri svetovanju primerne poročne obleke, upoštevamo vse te dejavnike. Tako vam, na primer, pri retro poroki lahko predlagamo modro obleko iz elegantnega jeansa z rjavimi dodatki in lesenim metuljčkom ali kravato. Medtem, ko poroka, kjer je poudarek na eleganci, veli povsem drug slog; tu pride v poštev obleka s sijajem, srajca z manšetnimi gumbi in mogoče celo smoking.

Alen web30


ŽENINOV SLOG JE LAHKO ZGODBA ZASE


Ženin je lahko stilsko tudi povsem zgodba zase. Slednje lahko dosežete z izbiro večno klasične črno-bele kombinacije; črna obleka in bela srajca. Če želite biti na svoj dan D še posebej prefinjeni, se lahko odločite za smoking. S takšnim izborom obleke se lahko postavite ob bok nevesti, kakršnokoli obleko bo ta nosila. Takšna izbira je lahko praktična tudi v primeru, ko nevesta še nima izbrane svoje poročne obleke.

UJEMANJE ŽENINA Z NEVESTO

Za usklajenost ženina z nevesto, poskrbimo s pravo izbiro srajce. Vprašanje, ki ga vedno zastavimo poročnemu paru je, kakšna je barva nevestine obleke. To upoštevamo pri izbiri moške srajce. Skoraj vedno, razen v zares redkih primerih, izbiramo med belo in smetanasto barvo.

moška svečana obleka sens


Ker so modni trendi zelo relativni in vam želimo olajšati izbiro poročne moške obleke, vam podajamo nekaj modnih nasvetov:

  • Vedno modne barvne nianse; elegantna črna, siva, modra in bež.
  • Tkanine so lahko sijajne ali mat.
  • Obleka naj bo modnega tajliranega kroja z ozko fazono, ponovno modno špic fazono, karo fazono, ruskim ali šal ovratnikom.
  • Priporočamo moško svečano srajco z manšetnimi gumbi.
  • Vsakemu ženinu svetujemo telovnik; tako ohrani eleganten in svečan videz tudi, ko je brez suknjiča. Telovnik je tisti element, ki loči ženina od ostalih svatov.
  • Ne pozabite na žepni robček, za piko na i!
  • Dodatki, kot so kravata, robček, pas in čevlji naj bojo usklajeni z izbrano poročno moško obleko. Priporočamo barvno ujemanje čevljev in pasu.

sens moške obleke


Kakorkoli, izbira poročne obleke bo zagotovo prava, če se boste v njej dobro počutili, za povrh pa bo povšeči še vaši bodoči življenjski sopotnici.

Besedilo in fotografije: SENS
Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
poročno ličenje
Poročno ličenje
Poleg izbire poročne obleke, poročnih čevljev, nakita in frizure je zagotovo zelo pomembna tudi izbi...
gostje na poroki
Kako narediti seznam gostov?
Je vajin seznam gostov še vedno predlog? Potem je čas za bolj drastične prijeme.
poročna priča
Naloge poročne priče
Imate to čast, da sta vas nevesta ali ženin izbrala za svojo pričo, vi pa na žalost ne veste, kaj vs...
UltraVioletPantone 148
Barva leta
Letošnje leto bo tudi pri porokah obarvano vijolično
vip poroke
VIP poroke 2017
Tudi letošnje leto nas slavni niso razočarali
Arhiv po letih
2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009