≈

Kaj se skriva v ceni?

≈
22. junij 2017
Poroka je strošek! In ko pričnete s preverjanjem ponudbe ugotovite, da so razlike v cenah lahko res velike. In kateremu dejstvu lahko to pripisujemo?
POROČNA OBLEKA

Pri ogledovanju fotografij na spletu ugotovite, da vas ima očitno nekdo za norca. Kako je lahko cena iste obleke tako različna? Namreč samo izposoja v poročnem salonu vas velikokrat stane več, kot nakup obleke preko spleta. Pa ste pomislile, da boste dobile isto obleko? Namreč poročne obleke v poročnih salonih so največkrat originali (tu imamo v mislih tiste salone, kjer že na njihovi spletni strani lahko vidite logotipe modnih hiš s katerimi delajo, za ostale žal ne moremo trditi) in razlika med originalom in ponaredkom je zares velika, kar se seveda odraža tudi na ceni. Marsikateri ponudnik s Kitajske namreč ukrade fotografije proizvajalcem, bodoče nevedne neveste pa jim v luči zmanjšanja stroškov na žalost nasedejo.


poročna torta

POROČNA TORTA

Cena poročne torte je največkrat postavljena na kos. Nekateri ponudniki sicer še dodatno računajo tudi oblikovanje, če gre za zahtevnejše torte, z veliko detajli, ki seveda od njih zahtevajo dodatne ure dela. In kje še vedno nastane razlika, da se pri nekaterih cena prične že pri 1,5 eur/kos, spet pri drugem pa se že približamo številki 4? Najbolj preprost odgovor – sestavine! Če ste se kadarkoli sami lotili peke, potem vsaj približno veste, koliko stanejo sestavine. In če so sestavine biološke, potem je znesek že v osnovi večji. Za ceno 1,5 eur /kos lahko pričakujete zgolj kremo iz praška. Če vam je vseeno, kako boste zaključili ta popoln dan, se seveda lahko odločite tudi za cenejše možnosti, vendar verjemite nam, da si dobro torto, kot tudi hrano na poroki, še kako zapomniš.

hrana na poroki

HRANA

Če nadaljujemo ugotovimo, da je tudi cena hrane zelo različna. Tu se cene razlikujejo že po krajih, kot tudi ali govorimo o restavraciji s priznanimi mednarodnimi kuharskimi mojstri ali slovenski klasični gostilni. Seveda se bomo najedli v obeh, le naša pričakovanja so morda malce drugačna, če se odločimo za eno ali drugo. Če sta na svoj dan povabila tudi druge, potem vama zagotovo ne bo vseeno, kako se bodo počutili in kaj bodo nenazadnje jedli. Če poznate njihove okuse, potem se lahko odločita za izbrane menije, v katerih bosta uživala vidva kot tudi povabljenci, sicer pa vama predlagamo varnejšo izbiro. Gostinci velikokrat potarnajo, da pari gledajo le na ceno, na koncu pa ne pomislijo, da so za ansambel, ki jim je igral na poroki odšteli skoraj toliko kot za samo hrano, ki jo je moralo več ljudi pripraviti in postreči.


poročni šopek

POROČNI ŠOPEK

Ste se preprosto zaljubili v točno določen šopek, ki ga krasi ogromno čudovitega cvetja? No če želite imeti enako cvetje, potem vas zna znesek šopka na koncu kar malce presenetiti, saj je veliko cvetja sezonskega. Cvetličar vam sicer lahko priskrbi izbrane rože tudi izven sezone, vendar vas bo to tudi finančno oklestilo. Svetujemo vam, da s cvetličarjem raje poiščeta malce cenejšo alternativo, ki bo barvno kot tudi cenovno še vedno ustrezala vašim željam.


poročni prstani

POROČNI PRSTANI

Tudi tu so cene precej različne. Seveda je veliko odvisno od čistine zlata (karati) kot tudi dragih in poldragih kamnov. Vendar kako lahko prihaja do razlik, če govorimo o povsem isti karakteristiki prstana? Razlog je lahko tudi v izdelavi. Namreč, če zlatar preprosto kupi prstane drugje, potem lahko ponudi nižjo ceno kot tisti, ki se bo izdelave prstanov lotil sam. Poleg tega pa lahko pristnost dragih kamnov dokazujejo tudi s certifikati, ki vam bi jih morali izročiti ob prevzemu. 


In koliko pravzaprav so pari odšteli za poroko?
Z vprašanjem smo se obrnili na načrtovalnik porok TaVeseliDan.si, ki nam je razkril naslednje podatke:

Poročni prstani -  616 eur
Poročne obleke in dodatki -  807 eur
Pričeska, ličenje, videz  - 146 eur
Obred in pogostitev -  4.873 eur
Glasba -  1.076 eur
Foto / Video - 944 eur
Cvetje in okrasitev - 351 eur
Vabila in druge tiskovine - 159 eur
Drugo - 673 eur

vir: vzorec uporabnikov načrtovalnika porok TaVeseliDan.si, ki so načrtovali poroko l. 2016, n=239

Torej če hitro izračunamo je končni znesek 9.645 eur!

Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
nicole spose news and events Nicole Fashion Show
Poročne obleke 2019
Nova kolekcija se zrcali v moderni romantiki.
srečna mladoporočenca
Kraljeva poroka II
Meghan Markle in britanski princ Harry
MOJA POROKA porocni sejem ljubljana 2018
10. poročni sejem, 17. in 18. november
BREZPLAČNE VSTOPNICE za ogled največjega poročnega sejma so že na voljo
moška svečana obleka sens
Kako izbrati moško poročno obleko?
Moda, ki v zadnjih letih postaja vse drznejša tudi zanj, moškega velikokrat postavlja pred dilemo, k...
poročno ličenje
Poročno ličenje
Poleg izbire poročne obleke, poročnih čevljev, nakita in frizure je zagotovo zelo pomembna tudi izbi...
Arhiv po letih
2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009

Spletni piškotki

Spletno mesto poroka-bo.si za svoje delovanje uporablja spletne piškotke. Prosimo označite, kakšni piškotki se lahko hranijo Več o tem