≈

4 letni časi v cvetju

≈
01. september 2017
Oglejte si katero cvetje je v posameznem času najbolj primerno.
POMLAD

Najprej pomislimo na tulipane, narcise, hijacinte, ranunkule, anemone, frezije in drugo spomladansko cvetje. Najlepši je razigran šopek iz mešanega cvetja, v nežnih barvnih odtenkih, ki mu dodamo nekaj zelenja. Dovoljeni so tudi dodatki, nežne perlice ali okrasna žička, ki toge linije cvetov raznežijo. Kje je past? Spomladansko cvetje je zelo nežno in vsebuje veliko vode, zaradi česar je velika nevarnost, da bi cvetje hitro uvelo. Spreten cvetličar bo krhko cvetje okrepil s žičko, ki bo omogočala popolno oporo.
Šmarnice, ki so tipične majske spomladanske cvetlice in si jih zaželjo številne neveste, so precej problematične in pod toploto rok te nežne cvetlice rade klonejo kljub vsem trikom cvetličarjev. Rešitev sta dva šopka, ko prvi uvene, vzemite drugega, ki je bil do takrat v vodi.

IZBOR CVETJA: Anemona, vetrnica, narcisa, šmarnica, hijacinta, frezija, glorioza tulipan, amarilis, avrikelj, kamelija, gerbera, gardenija, iris, jasmin, mimoza, teloh, trobentica, rununkula, orhideje, dišeči grahor, zvonček, žafran.

pomlad 

pomlad 1


POLETJE

Poletno cvetje je pravzaprav najbolj primerno za poročne šopke, saj dobro prenaša vročino in najlažje zdrži brez vode. Barve so izrazitejše, močnejše, ki jih med seboj kombiniramo. Naj se čuti gorečnost v barvah cvetja. Barvna kombinacija vijoličnih dalij, rdečega petelinjega grebena in rumenih okroglastih kraspedij je zelo »divja«, še posebej, če ga nosi prava nevesta. Poleti cveti tudi kar nekaj modrih rož. Večina teh je pokončnih, kar je izziv za oblikovanje drugačnih šopkov. Modra barva pa je nekoliko problematična za slikanje. Na slikah je precej ubita, neizrazita in bleda, zato jo moramo poudariti s zelenjem. Veliko nevest si zaželi šopek iz sončnic, ki so tudi na splošno največkrat uporabljene rože v avgustu a za poroko niso ravno inovativna zamisel. Zaradi velikosti sončnice delujejo okorno in rade uvenejo.

IZBOR CVETJA: Flamingovec, nagelj, marjetica, šlajer, lilija, magnolija, potonika, vrtnica, sončnica, hortenzija, pasijonka, mak, fuksija, gardenija, ognjič, bršljan, španski bezeg, frezija, ostrožnik.

poletje 

poletje 1


JESEN

Jesenski šopki so lahko prav posebej zanimivi. Malo v šali bi lahko rakli, da so plodni, kot je plodna jesen. V mešanih šopkih lahko uporabimo drobno jabolko, morda malo grozdja, drobno bučko in podobno. Seveda mora biti tak šopek izdelan zelo ubrano in z veliko okusa. Lahko se odločite za vejice jerebike z rdečimi plodovi ali hiperikum. Jesenski šopki naj bodo v toplih odtenkih. Temno rumena, oranžna, rdeča, rjava. Jesen je tudi čas raznobarvnega resja, ki prav prijazno in sproščeno deluje med ostalim cvetjem. Odločimo se lahko tudi za krizanteme – kitajske poročne rože, ki jih je mogoče dobiti v raznih barvah. Možnosti je seveda veliko, vendar naj bo jesen povezana s plodovi in naj nosi nekaj te simbolike tudi vaš šopek.

IZBOR CVETJA: Modra in bela lilija, astra, okrasni sorbot, krizantema, funrija, kala, bršljan, amarilis, orhideja, vrtnica, hortenzija, resje, ostrožnik, sončnica, jesenski plodovi, divje jabolko

jesen 

jeseen 1


ZIMA
Ob misli na zimo si predstavljamo belo, s snegom pokrito pokrajino, zato tudi ne moremo govoriti o tipičnih cvetlicah za ta leti čas. Namesto pretiranih barv se odločite za nekaj bleščečih dodatkov v klasičnem šopku strogih, elegantnih oblik. Možnosti za lesketajoč šopek je veliko: žičke, kristalčki, perlice ali belo perje. Le pazimo, da so materiali usklajeni z uporabljenim cvetjem. Če pa vseeno želite imeti klasičen poročni šopek, pa lahko izbirate med raznobarvnim eksotičnim cvetjem in cvetjem, ki ga je mogoče dobiti med letom. Cvetje ima sicer kar dolgo življenjsko dobo, vendar temperaturne spremembe (toplota notranjih prostorov in zunanji mraz) naredijo svoje. Najbolj so jim kos proteje in banksije.


IZBOR CVETJA: Kamelija, mleček, iris, nerina, tulipan, mačeha, vijolica, gerbera, alstromerija, flamingo, vrtnica, lilija, kala, orhideja, proteja, strelicija, mimoza, krizantema.

zima 

zima 1

Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Preberi še

≈
nicole spose news and events Nicole Fashion Show
Poročne obleke 2019
Nova kolekcija se zrcali v moderni romantiki.
srečna mladoporočenca
Kraljeva poroka II
Meghan Markle in britanski princ Harry
MOJA POROKA porocni sejem ljubljana 2018
10. poročni sejem, 17. in 18. november
BREZPLAČNE VSTOPNICE za ogled največjega poročnega sejma so že na voljo
moška svečana obleka sens
Kako izbrati moško poročno obleko?
Moda, ki v zadnjih letih postaja vse drznejša tudi zanj, moškega velikokrat postavlja pred dilemo, k...
poročno ličenje
Poročno ličenje
Poleg izbire poročne obleke, poročnih čevljev, nakita in frizure je zagotovo zelo pomembna tudi izbi...
Arhiv po letih
2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009

Spletni piškotki

Spletno mesto poroka-bo.si za svoje delovanje uporablja spletne piškotke. Prosimo označite, kakšni piškotki se lahko hranijo Več o tem